Blog

ECD Intervju Marko Dujaković (Tony Crypto)

23.01.2023. / Autor: ECD / Kategorija: ECD

Teme pristupa analizi kripto projekata i diverzifikaciji portfolija nose sa sobom mnoge dileme. Iz kog ugla bi trebalo početi sa učenjem o projektima koji nas zanimaju? Šta je prioritet prilikom njihovog odabira?

Ovo su samo neka od pitanja na koja smo pokušali da odgovorimo u okviru ECD intervjua sa Markom Dujakovićem – osnivačem konsultantske agencije Tony Crypto Company.

Kroz koje faze prolaziš pri analizi kripto projekta?

Pre početka svake tehničke analize prvo se okrenemo fundamentalnoj analizi (Ko je osnovao projekat? Zbog kojih razloga? Da li taj projekat ima smisla i resava neki svetski problem? Koji je milestone i da li ga zapravo ostvaruju? Da li poboljšavaju rad mreže i tehnologije….), ukoliko projekat ostvaruje pozitivne rezlutate na ovom polju tad krećemo sa tehnčkom analizom. Pored svih osnovnih stvari kao sto su support, resistance, fibovi, trend linije, i poklapanjem ovih činjenica iz prošlosti gradimo dokaze za kretanje cene u budućnosti i ulazimo u trejd.

Koju strategiju investiranja preferiraš kada su u pitanju kriptovalute?

Kupovina što dalje od ATH (ukoliko projekat zadovolji tačku 1)

Na šta obratiti pažnju pri diverzifikaciji svog kripto portfolija?

Ovo je u stvari jako zanimljivo pitanje…. Ovde imamo 2 strane – Puno rizika i malo rizika, takođe i profit može tako da se gleda.

Ukoliko neko želi da prihvati više rizika, tu su Small Cap Coini. Ovo su obično projekti sa cenom od pola centa i sa ATH od $0,5-1/2, takođe može se razmotriti i neki novi projekat koji tek izlazi na tržiste i u fazi su prikupljanja investitora, ili neki novi coin na marketu koji Vam je ulio poverenje.

A sa druge strane imamo „sigurne i proverene“ coine koji su duže vreme na trzistu, imaju reputaciju i gotovo je nemoguće da propadnu.

Ali svakako treba imati sigurnije coine u portfoliu sa po kojim smalCapCoinom koji potencijalno može da napravi i 100x. Risk management je krucijalna stvar.

Kako prepoznati prevaru u kripto industriji?

Posle FTX-a ,više nismo ni sugurni šta je prevara a šta ne. Ali svakako izbegavati meme coine i piramidalne šeme.

Koji su prvi koraci za one koji žele da zakorače u svet kriptovaluta?

Edukacija, edukacija, edukacija. Sa što vise izvora, i testiranje tih informacija i proveravanje svega što neko priča.

U ovom svetu se izdvajaju oni koji ne igraju po „standardnim“ pravilima i imaju veoma otvoreno razmišljanje.

 

Zapratite naš Instagram profil @ecd_rs za nove intervjue i drugi aktuelan sadržaj u vezi sa kriptovalutama.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *