Blog

Kripto petak #96: Moneygram lansirao sistem novčane pomoći u ugroženim područjima, Unstoppable Domains objavio integraciju sa Etherscan-om i Polygonscan-om, Po izveštaju Accenture-a sve je veće interesovanje za kripto

23.12.2022. / Autor: Ranko Trifković / Kategorija: Kripto petak

U novom izdanju Kripto petka saznajte zašto je Moneygram lansirao sistem novčane pomoći u ugroženim područjima, šta će doneti integracija Unstoppable Domains-a sa Etherscan-om i Polygonscan-om i zašto je po izveštaju Accenture-a sve je veće interesovanje za kripto.

Moneygram i Stellar Development Foundation lansirali su sistem za hitnu novčanu pomoć u ugroženim područjima

Jedan od najvećih izazova u pružanju pomoći područjima zahvaćenim prirodnim katastrofama ili ratom jeste kako da se sredstva što pre, ali i što preciznije, upute onima koji su najugroženiji. 

Kompanija koja se bavi globalnim plaćanjima, Moneygram i neptofitna organizacija Stellar Development Foundation koja se bavi razvojem ekonomskog potencijala i poboljšanju protika novca, sklopili su partnerstvo i lansirali Setllar Aid Assist, sistem koji sredstva pomoći brzo, efikasno i povoljno dostavlja najugroženijima, kao što su ljudi u Ukraijini, pogođeni ratom.

Sistem je zasnovan na tome da omogući svim dobrotvornim organizacijama da sredstva u valuti USDC što lakše prebace na lične novčanike korisnika, a koja mogu da pretvore u keš i preuzmu na punktovima firme Moneygram. Sistem su već testirali UN agencija za izbeglice (UNHCR) i International Rescue Committee (IRC) da dostave sredstva narodu Ukrajine.

Opširnije na sajtu fondacije…

Unstoppable Domains, Web3 provajder domena, objavio je integraciju sa platformama Etherscan i Polygonscan

Unstoppable Domain je jedna od kompanija koja se bavi Web3 domenima. Da bi korisnici mogli da vide transakcije koje se tiču plaćanja u vezi sa domenima, do sada su morali da kopiraju i lepe dugačke kripto adrese.

Sada su najavili integraciju koja bi početkom 2023 trebalo da se pojavi na servisima Etherscan i Polygonscan. Osim olakšanog pregleda transakcija, ova integracija bi donela pristup ka još 600 integracija, omogućila promet ka 165 novčanika, te pristup ka skoro 400 aplikacija.

Detaljnije na zvaničnom sajtu…

Izveštaj istraživanja firme Accenture kaže da su korisnici i dalje zainteresovani za kripto: 1 od 5 ima bar jednu kriptovalutu

Accenture je irsko-američka firma koja se bavi konsaltigom u oblasti informacionih tehnologija. Sproveli su istraživanje u 13 zemalja na 16000 ispitanika iz Azije, Evrope, Severne i Južne Amerike, u vezi sa iskustvima i navikama prilikom plaćanja.

Ispitanici su uglavnom prijavili frustraciju trenutnim plaćanjima kako on-line tako i uživo u platnim institucijama navodeći greške, sporost i nedostatak dovoljno opsežne podrške kao najveće probleme. Uprkos stanju na kripto tržištima, interesovanje ispitanika je i dalje veliko, a jedan od pet poseduje bar neka sredstva u kriptovaluti.

Ceo izveštaj nalazi se ovde…

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *