Često postavljana pitanja

Da li postoji maksimalni ili minimalni iznos bitkoina koji mogu da kupim i prodam?
Postoji, ali nije fiksan i menja se u zavisnosti od situacije na tržištu. Ako imate potrebu za kupovinom ili prodajom većih količina, pošaljite nam e-mail pa ćemo se dogovoriti kako da odradimo transakciju.

Koji je rok za izvršenje transakcije nakon što uplatim novac ili prebacim bitkoin? Da li se može ubrzati procedura ako pošaljem skeniranu uplatnicu, da ne bi moralo da se čeka da novac legne na račun?
Rok je 3 radna dana, s tim da se većina transakcija obavi u roku od nekoliko sati. Za veće iznose postoji mogućnost da procedura traje i više od 3 radna dana, ali biste u tom slučaju bili blagovremeno obavešteni. Skenirane uplatnice ne prihvatamo kao dokaz uplate, tako da slanjem toga nećete ništa postići.

Piše na "moje transakcije" da je transakcija realizovana, ali mi novac još nije stigao. U čemu je problem?
Kada damo nalog za isplatu, mi promenimo status transakcije u "realizovana". Potrebno je neko vreme da banka izvrši transakciju i zato se ponekad desi da piše da je transakcija izvršena, a da Vam novac još nije stigao.

Kako da postanem VIP član?
Status VIP korisnika mozete dobiti kada preko naseg sajta prodate ili kupite bitkoine u ukupnoj vrednosti od 550.000 dinara.

Da li sam dužan da platim porez kada vama prodajem btc, odnosno kada vi meni isplaćujete novac?
Prodajom bitkoina ne ostvarujete zaradu, te stoga niste duzni da prijavite porez. Zarada se ostvaruje u trenutku sticanja bitkoina, pa tada, u teoriji, nastaje i poreska obaveza. Međutim, ne znamo na koji način se to moze predstaviti poreskoj upravi. U praksi, bar za sada, ne znamo za slučajeve da je neko od korisnika bio primoran da plati porez. Predlazemo da se o tome informisrete u poreskoj upravi.

Na koje načine mogu da platim? PayPal, kartice...?
Nije moguće platiti putem PayPal-a ili kreditnim karticama. Mogucć je izvrsiti placanje uplatom na naš račun predajom uplatnice i novca u posti ili banci, putem e-bankinga ili mobi-bankinga.

Da li ćete uvesti i druge kriptovalute?
Nedavno smo uveli opciju kupovine i prodaje lajtkoina i itirijuma. Planiramo uvodjenje i drugih valuta. Partite naš sajt i twitter obavestenja kako biste se informisali o tome kada ce tacno biti uvedene.

Šaljem vam koine sa poloniex-a, tamo piše status “Awaiting approval”, šta da radim?
Pomenuti status označava da njihov agent tek treba da potvrdi slanje bitkoina. Kada vaši koini budu poslati status ce se promeniti u “Complete”. Obično to bude obrađeno za manje od 24 časa, u suprotnom kontaktirajte poloniex-ovu korisničku podršku.

Kako da poništim nalog za transakciju?
Nakon logovanja, kliknite na dugme “moj nalog”, pa zatim na “moje transakcije”. Izlistaće se sve vaše transakcije, a sa desne strane transakcija će se pojaviti dugme “ponisti nalog”. Jednostavnim klikom na dugme poništavate nalog koji zelite.