Blog

Kripto petak #177: Hamster Kombat privlači igrače, Ethereum zaostaje za Bitcoinom, Inflacija u Srbiji budi interes za investicije, Mt. Gox vraća Bitcoine

12.07.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak

U novom izdanju Kripto petka obrađujemo fenomen nezaustavljivog rasta korisnika Hamster Kombat igrice, poredimo Ethereum i Bitcoin, osvrćemo se na ekonomske situacije u Srbiji koje podstiču građane na ulaganje i pratimo finalizaciju procesa vraćanja Bitcoin-a od strane Mt. Gox-a.

Eksplozija popularnosti Hamster Kombat igrice

Telegramov osnivač Pavel Durov oglasio se o velikom uspehu igre Hamster Kombat koja je za samo 81 dan privukla preko 239 miliona korisnika. Ova igra, koja je zarazila globalnu publiku svojim jednostavnim, ali interesantnim načinom igranja, predstavlja bitan most za uvođenje šire publike u svet kripta. Durov ističe da će uskoro uslediti lansiranje tokena na TON blockchainu.

Pored toga, Durov naglašava kako očekuje da će lansiranje tokena značajno doprineti većoj upotrebi i interakciji unutar igre, kao i širem prihvatanju blockchain tehnologije među prosečnim korisnicima. Uvođenje tokena moglo bi takođe omogućiti nove forme nagrada i monetizacije, što bi dodatno podstaklo interes i angažovanje igrača širom sveta.

Izvor: Cointelegraph

Zašto Ethereum zaostaje za Bitcoinom

Uprkos očekivanjima, Ethereum i dalje značajno zaostaje za profitom koji beleži Bitcoin tokom ove godine. Najnovija analiza pokazuje da je glavni razlog slabije performanse ETH-a u poređenju sa BTC-om konkurencija odstrane  drugih blockchaina koji koriste proof of stake i neizvesno čekanje na početak trgovanja ETH ETF-a u SAD-u.

Izvor: CoinTelegraph

Rast inflacije u Srbiji i kako se zaštititi

Inflacija u Srbiji nastavlja da raste, a Rade Rakočević savetuje građane kako da zaštite svoj kapital. Rast cena zlata, S&P500 indeksa i Bitcoina pokazuju da postoje alternative za čuvanje vrednosti ulaganja. Njegov kurs o upravljanju imovinom i investiranju na berzama pruža priliku da se nauče osnove i zaštiti novac od inflacije.

Izvor: LinkedIn

Mt. Gox vraća Bitcoine

Nakon više od deset godina od hakerskog napada Mt. Gox menjačnica počinje da vraća Bitcoine svojim korisnicima. Očekuje se da će povrat sredstava, iako može potresti tržište, ipak pokazati otpornost BTC-a na velike obime prodaja. Ovaj događaj bi mogao biti ključan test za stabilnost cene Bitcoina.

Proces vraćanja Bitcoina bivšim korisnicima Mt. Gox-a može poslužiti kao važan primer drugim kripto biznisima i očekuje se da će ovaj događaj dodatno podići svest o značaju odgovornog i adekvatnog čuvanja kriptovaluta.

Izvor: Blic Biznis

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor