Blog

Kripto petak #187: Kriptovalute u žurnalu, biznis forumi, Trampov kripto potez, Solanin novi telefon i Vitalik peva

20.09.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak

U ovonedeljnom izdanju Kripto petka, zaranjamo u svet kripto edukacije, inovacija i javnih nastupa poznatih ličnosti. Od osnovnih lekcija o kriptovalutama, preko značajnih biznis foruma, do zanimljivih dešavanja na globalnoj sceni – saznajte kako se kriptovalute sve više uključuju u različite aspekte našeg života.

Marko Bogdanović za TV Prva

Marko je objasnio osnove kriptovaluta, uključujući šta je Bitcoin, kako funkcioniše rudarenje, i kako se vrši kupovina i prodaja kriptovaluta. Ovo nudi odličan uvod za sve koji žele da nauče više o osnovama kriptovaluta i kako one funkcionišu u praksi.

Biznis forum u Leskovcu

Biznis Forum SNAGA PROMENE održaće se 9. oktobra 2024. godine u Leskovcu, sa ciljem da okupi stručnjake i poslovne lidere iz regiona. Marko Matanović – direktor ECD.rs, biće jedan od učesnika, a događaj će pružiti priliku za sastanke, razmenu iskustava i uspostavljanje novih poslovnih kontakata.

Više informacija o forumu i registraciji možete naći na zvaničnom sajtu.

Donald Tramp kupuje burgere Bitcoinom

U nesvakidašnjem marketinškom potezu, Donald Trump, republikanski predsednički kandidat iskoristio je Bitcoin za kupovinu hamburgera u poznatom baru u Njujorku koji prihvata kriptovalute. Ovaj događaj je privukao pažnju kako kripto zajednice, tako i medija.

Detaljniji izveštaj o ovom događaju pročitajte na Cointelegraph.

Solana izbacuje novi telefon

Solana Labs je lansirala svoj novi pametni telefon nazvan ‘Seeker’, koji neće biti samo telefon za meme coine, već uređaj koji nudi brojne mogućnosti i poboljšane tehničke karakteristike. Ovaj pametni telefon dolazi kao naslednik modela Saga, s unapređenjima kako u hardveru tako i u ponudi decentralizovanih aplikacija.

Više o ovom uređaju saznajte na Cointelegraph.

Vitalik Buterin – Šou Token2049

Vitalik Buterin, osnivač Ethereuma, izveo je pesmu sa kripto tematikom na skupu Token2049 u Singapuru i kroz nju predstavio prednost Ethereum layer-2 rešenja. Njegov nastup je bio usmeren na promovisanje nižih troškova na Ethereum mreži i važnosti očuvanja decentralizacije.

Detalje o njegovom nastupu i govoru pročitajte na Cryptonomist.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor