Blog

Kripto petak #188: Bitcoin konferencija u Beogradu, PayPal nudi kripto usluge biznisima, izlazi HMSTR, inovacije u gejmingu, rast tokenizovanih imovina

27.09.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak



U novom izdanju Kripto petka istražujemo nekoliko ključnih inovacija i događaja koji oblikuju industriju kriptovaluta. U Beogradu se održava Bitcoin konferencija, PayPal nudi pravnim klijentima mogućnost korišćenja kriptovaluta, SUI izbacuje prvi web3 gejming uređaj, izlazi HMSTR token, a tokenizaciju čeka svetla budućnost

Bridging Bitcoin konferencija

Bridging Bitcoin konferencija predstavlja ključni događaj za sve koje interesuje Bitcoin. Ova konferencija je idealna prilika da se nauči više o najnovijim trendovima, razvoju tehnologije i ulaganjima u Bitcoin. Namenjena je širokom spektru učesnika – od početnika do stručnjaka i investitora, te pruža mogućnost za networking, učenje i razvoj ideja koje će oblikovati budućnost digitalnih finansija.

Saznajte više i prijavite se na Bridging Bitcoin.

PayPal širi kripto usluge na pravna lica 

PayPal je najavio da će omogućiti američkim biznis korisnicima da trguju kriptovalutama direktno preko svojih PayPal poslovnih naloga. Ovaj potez je deo strategije kompanije da poveća ulogu kriptovaluta u svakodnevnim transakcijama miliona poslovnih subjekata. Usluga omogućava korisnicima da kupuju, drže i prodaju digitalne valute poput Bitcoina i Ethereuma, kao i da vrše transfer kriptovaluta na eksterne novčanike.

Više detalja možete pronaći na Crypto News.

SuiPlay0X1 – Prvi Web3 gaming uređaj

SuiPlay0X1, prvi Web3 gaming uređaj, sada je dostupan za porudžbine. Uređaj integriše Sui igre i arhive igara sa Steam i Epic platforme, pružajući jedinstveno iskustvo igranja tradicionalnih igara i blockchain igrica. SuiPlay0X1 je kompaktan i hardverski snažan. Ima mogućnost personalizacije i trgovine raznim tokenima.

Detaljnije informacije o uređaju i kako ga možete rezervisati dostupne su na Sui blogu.

Tržište tokenizacije – Prognoza do 2030. Godine

Prema izveštaju kompanije Chainlink, tržište tokenizacije moglo bi da dostigne vrednost od 10 biliona dolara do 2030. godine. Rast ovog tržišta pokreću institucije i napredak u regulativi. Tokenizacija omogućava likvidnost manje likvidnih imovina, kao što su nekretnine i privatni kapital, transformišući ih u digitalne tokene koji su dostupni i jednostavni za uključivanje u financijske procese.

Izveštaj detaljnije možete pročitati na Cointelegraph.

Pripreme TON za Hamster Kombat

TON blockchain poziva svoje validatore da se pripreme za povećanu potražnju usled uvodjenja Hamster Kombat tokena. Očekuje se veliki priliv korisnika koji će koristiti ovu platformu za mintovanje, što će značajno povećati aktivnost na mreži.

Više informacija o ovim pripremama dostupno je na Cointelegraph.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor