Blog

Kripto petak #107: Illuvium je lansirao novu igru, Otkrivene zanimljive navike ženskog dela kripto-populacije, Nezaustavljive žene planiraju edukaciju 6 miliona korisnica u Africi, Španija prednjači u primeni kriptovaluta u sektoru kupoprodaje nekretnina, Predsedavajući Sistema saveznih rezervi, Džerom Pauel, izjavio je da administracija ne želi da uguši kripto sektor

10.03.2023. / Autor: Ranko Trifković / Kategorija: Kripto petak

U novom izdanju Kripto petka saznajte kako izgleda nova kripto igra koju je lansirao Illuvium, koje su zanimljive navike ženskog dela kripto-populacije otkrivene u novom izveštaju, zašto Nezaustavljive žene planiraju edukaciju 6 miliona korisnica u Africi, koje zemlje prednjače u primeni kriptovaluta u sektoru kupoprodaje nekretnina, koji su stavovi o kripto sektoru predsedavajućih američkog Sistema saveznih rezervi.

Illuvium je lansirao novu igru na mreži ImmutableX

Illuvium je studio koji se bavi decentralizovanim i kripto igrama. Na L2 mreži ImmutableX lansirali su novi proizvod, Illuvium: Beyond. Ovo je značajna vest zato što je posredi projekat čija je namena da oformi fond koji bi bio zaštita protiv makroekonomskih turbulencija, čime bi se obezbedio nesmetan rad organizacije Illuvium DAO.

U vremenu kada ni u tradicionalnoj industriji igara nije lako da se iz jednog projekta finansira razvoj drugog, a posebno usred kripto zime, ovo je znak da kvalitetne Web3 igre imaju svoju publiku.

Vest prenosi Business News This Week…

Istraživanje tržišta otkriva zanimljive navike ženskog dela kripto-populacije

U nedelji u kojoj smo obeležili Međunarodni Dan Žena, KuCoin je sproveo istraživanje tržišta kako bi došao do podataka o tome kako kripto-industrija stoji sa inkluzijom, te da li se i kako razlikuju navike muških i ženskih korisnika.

Izveštaj je pokrio skroman uzorak od gotovo 600 investitora i investitorki, a dobijeni rezultati prilično su zanimljivi. Dame su mnogo bolji HODLeri od kripto-bratije, sa 52% investitorki spremnih da se posvete dugoročnoj štednji, za razliku od 38% muških HODLera. Žene prevashodno vide kriptovalute kao izvor pasivnog prihoda i štednje. Dame su mnogo opreznije, pa tako tek 35% korisnica (za razliku od 47% korisnika) smatra da pristupaju investicijama sa punim poverenjem, dok je 44% ispitanica (28% ispitanika) zabrinuto zbog nestabilnosti kriptovaluta. Dame sprovode mnogo ozbiljnije istraživanje pre investiranja, a najviše ih zanimaju DeFi projekti i tokeni vezani za AI.

Analizu izveštanja prenosi Business Wire…

Nezaustavljive žene planiraju edukaciju 6 miliona korisnica u Africi

Organizacija Unstoppable Women of Web3, posvećena edukaciji žena, promociji žena u Web3 prostoru i podršci ženskih talenata u industriji, odlučila je da proslavi Dan Žena tako što će pokrenuti inicijativu koja ima za cilj da u narednih pet godina pruži Web3 obrazovanje za šest miliona žena u Africi.

Plan obuhvata radionice uživo, kao i onlajn obuke, kako na sajtu organizacije tako i na partnerskih platformama. Afrika je tržište sa najbržim rastom usvajanja kripto tehnologija na svetu, a već je drugo najveće tržište bitkoina, a mnoge afričke zemlje već uveliko rade na razvoju CBDC tokena, pa ne čudi što je organizacija odabrala da se usredsredi na ovaj kontinent.

Vest prenosi Guardian…

Španija prednjači u primeni kriptovaluta u sektoru kupoprodaje nekretnina

Studija tržišta pokazala je da je sve više zemalja u kojima prodavci nekretnina ističu da primaju plaćanje u kriptovalutama. No, Španija prednjači sa preko 280 nekretnina koje navode da prihvataju kriptoplaćanja. Većina ovih oglasa nudi kuće na jugu, u Alikanteu i Marbelji, premda ima i nepokretnosti u Barseloni. 

Tajland je drugi sa preko 220 oglasa, a Portugal treći sa 130 nekretnina koje mogu da se kupe za kriptovalute. 

Detaljnije prenosi CryptoNews…

Predsedavajući Sistema saveznih rezervi, Džerom Pauel, izjavio je da administracija ne želi da uguši kripto sektor

Džerom Pauel, predsedavajući Sistema saveznih rezervi (Federal Reserves), jedan je od najmoćnijih ljudi u američkoj administraciji kad je posredi monetarna politika. Bankarska komisija američkog Senata pozvala ga je na razgovor, kojom prilikom je izjavio da “premda ne želi da regulacija guši inovaciju tako da favorizuje etablirane igrače na tržištu, kao i svi drugi, zabrinut je zbog svega što se dešava u kripto prostoru, a to je mnogo uzburkanosti, prevara i nedostatak transparentnosti…”

Pozvao je Kongres da donese novi pravni okvir za kripto, te da nema ništa protiv sabilnih kriptovaluta i banaka koje bi ih izdavale, pod uslovom da je pravna regulativa jasna i primenjiva.

Detaljnije prenosi Bloomberg…

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *