Blog

Kripto petak #71: Nove akvizicije FTX berze, investicione kompanije prodaju kripto, prvi dečiji NFT, El Salvador dobija pogon za rudarenje

01.07.2022. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak

U novom izdanju Kripto petka saznajte kakve su novosti o rudarenju Bitcoin-a iz El Salvadora, da li FTX planira da kupi Robinhood platformu za investiranje, kakve su aktivnosti investicionih kompanija i kako izgleda prva NFT kolekcija platforme za decu?

FTX x Robinhood: Partnerstvo ili akvizicija

U vreme kripto-zime, preživeće oni koji koriste priliku da steknu još korisnika. U tom smislu izveštavali smo o brojnim kupovinama i akvizicijama velikih firmi koje su preuzimale uspešne platforme (i potencijalno, njihove korisnike).

U tom smislu pojavila se iznenađujuća vest da će jedna od najvećih kripto-menjačnica, FTX kupiti brokersku aplikaciju Robinhood. Zatim se pojavila ispravka, da su posredi nekakvi preliminarni pregovori, a ubrzo i demant iz menjačnice FTX.

Direktor FTX-a, Sem Benkman-Frid izjavio je da kupovina nije u izgledu, ali da se istražuju mogućnosti saradnje između ove dve kompanije. 

Detaljnije prenosi Rojters…

Rasprodaja kriptovaluta

Investiciona kompanija u oblasti blokčejn tehnologija, Cypherpunk Holdings objavila je rasprodaju svojih kripto-sredstava. 

Oslobodili su se nekih 206 ETH i 215 BTC, čime njihova kasa više ne poseduje nijednu kriptovalutu. Glavni za investicije (CIO), Mo Adam objasnio je da ovaj potez povlače u interesu ulagača i deoničara, a u smislu stanja na tržištu i visokih rizika. Naglašava da im namera nije da obustave investicije, već da se pretvaranjem kripto-sredstava u keš pripremaju za neke nove i lukrativnije investicije, te ostvaruju mogućnosti za rekapitalizaciju određenih projekata.

Vrednost rasprodatih sredstava procenjuje se na oko 47 miliona evra. 

Više detalja doznajte iz zvaničnog obaveštenja firme…

NFT za decu dobija $17M investicija

Ovu vest prenosimo ponajpre zato što nisam ni znao da postoji društvena mreža za decu, a još manje da su tu skoro objavili zbirku NFT-a za klince. Sjajan potez, nema šta!

Mreža se naziva Zigazoo i ponajviše liči na TikTok. Trenutno ima oko milion korisnika, a najveća prednost ove mreže je to što mališanima i omladincima pruža bezbedno okruženje za kreiranje i deljenje sadržaja. Za to se stara moderatorski tim koji kurira sadržaj, te objavljuje pozitivne izazove koji se uglavnom tiču sporta, edukacije i istraživanja.

U tom duhu, nedavno su objavili NFT zbirku za decu koja primarno ima cilj da edukuje omladinu o tome šta je NFT, kako to sve radi, i kako predstavlja deo Web3 infrastrukture. 

U seriji A investicija, Zigazoo je uspeo da sakupi oko 17 miliona dolara, a rundu investicija poveli su LCVentures, NBA, MaCVentureCap, Causeway, DapperLabs, AnimocaBrands i drugi “teškaši”.

Detaljnije prenosi Bloomberg…

Salvador rudari, neće da stane, ne može da stane!

Naša omiljena kripto-država ne prestaje da iznenađuje. Osim “volcanode” projekta predsednika Bukelea, koji predviđa izgradnju geotermalne elektrane koja bi pokretala veliku kripto-rudarsku operaciju, Salvador dobija još jedan mega-projekat.

Ambasadorka El Salvadora u Sjedinjenim Državama, Milena Majorga, objavila je vest da je bogati Salvadorac, Hosue Lopez, na privremenom radu u Švajcarskoj, odlučio da uloži u rodnu grudu.

U provinciji Nueva Konsepsion, nadomak gradića Čatalenga, trebalo bi da nikne postrojenje za rudarenje kriptovaluta, na solarni pogon. Investicija u infrastrukturu procenjuje se na oko 200 miliona dolara.

Svaka čast Salvadoru i njegovim stanovnicima…

Vest prenosimo sa portala CryptoNews…

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *