Blog

Kripto petak #181: Solana dobila ETF u Brazilu, regulatorni izazovi za Ripple, inovacije u stambenom finansiranju, kako su se ljudi snašli u Kini, koliko Sejlor ima BTC

09.08.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak

U najnovijem izdanju Kripto petka, istražujemo globalne finansijske i regulatorne promene koje utiču na kripto tržište. Od novih ETF odobrenja u Brazilu, preko pravnih izazova za Ripple u SAD-u, do inovativnih rešenja za stambeno finansiranje i načina na koje kinezi obilaze kripto zabrane. Takođe, bacamo svetlo na personalne kripto investicije Majkl Sejlora.

Rusija legalizovala rudarenje kriptovaluta

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se legalizuje rudarenje kriptovaluta u Rusiji. Prema novom zakonu, samo pravna lica i preduzetnici registrovani u posebnom registru imaće pravo na rudarenje. Takođe, pojedinci koji ne prelaze energetske limite koje je odredila vlada moći će da rudare bez registracije. Ovaj zakon je deo šire agende za razvoj digitalnih valuta u Rusiji.

Više na Tass

ETF za Solanu odobren u Brazilu

Brazilski regulatorni organi nedavno su dali zeleno svetlo za prvi ETF koji će pratiti Solanu, što je veliki korak za tržište kriptovaluta u ovoj zemlji. ETF, koji je u finalnoj fazi odobravanja na brazilskoj berzi B3, omogućiće investitorima lakši pristup investiranju u Solanu, smanjujući potrebu za direktnim kupovinama kriptovalute na berzama.

Saznaj više na AltcoinBuzz

Ripple kažnjen sa 125 miliona dolara

Kompanija Ripple Labs okončala je regulatornu sagu nakon što je sud u Menhetnu naložio plaćanje kazne od 125 miliona dolara zbog nepravilnosti u prodaji XRP tokena. Ova presuda predstavlja značajan moment za kripto industriju u SAD-u, budući da naglašava potrebu za poštovanjem regulatornih okvira i može uticati na buduću regulativu kriptovaluta. Cena XRP tokena porasla je za 20% u roku od 24h, jer se ovo smatra velikom pobedom Ripple kompanije.

Pročitaj više na Reuters

Tokenizacija nekretnina može olakšati kupovinu kuća

Shannon Diesch, direktor kompanije Quarter Homes, objašnjava kako tokenizacija nekretnina može transformisati tržište stambenog finansiranja nudeći novi model koji bi omogućio kupcima lakši pristup vlasništvu. Ovaj pristup bi mogao smanjiti zavisnost od tradicionalnih hipotekarnih kredita, nudeći efikasniju, pravedniju i dostupniju alternativu za kupovinu domova.

Detaljnije na Cointelegraph

Kako kineski trgovci i rudari zaobilaze zabranu kripta

Uprkos strogoj zabrani kriptovaluta u Kini, investitori i rudari nastavljaju da nalaze kreativne načine za učešće u globalnom kripto tržištu. Ove metode uključuju korišćenje VPN-a, peer-to-peer trgovanje, i druge strategije koje omogućavaju obilaženje državnih regulativa, što pokazuje sposobnost tehnologije da prevaziđe geografske i regulatorne barijere.

Više informacija na Cointelegraph Magazine

Michael Saylor nastavlja sa kupovinom Bitcoina

Michael Saylor, osnivač MicroStrategy-ja, intenzivno povećava svoje lične zalihe Bitcoina, čime potvrđuje svoju posvećenost dugoročnom investiranju u ovu kriptovalutu. Saylorova strategija odražava njegovo duboko verovanje u Bitcoin kao izuzetnu priliku za stvaranje dugoročnog bogatstva.

Pročitajte više na Bitcoin.com

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor