Solana

Šta je Solana?

Solana je blokčejn mreža koja nudi poboljšanu skalabilnost i omogućava programerima da na njoj kreiraju decentralizovane aplikacije koje su, naravno, uređene nepromenjivim pametnim ugovorima.

Jedan od glavnih fokusa Solana blokčejna je mogućnost procesuiranja velikog broja transakcija u sekundi.

Solana je prema tvrdnjama osnivača spremna za izazov svetskih razmera i teoretski može da obradi preko 65.000 transakcija u sekundi (TPS) po izuzetno niskim troškovima.

Upravo niski troškovi mreže su bili ključni faktor da Solana postane jedan od najkorišćenijih blokčejna i rival Ethereumu i Cardanu.

Nastanak Solane

Solana Whitepaper napisao je ruski dizajner sistema Anatoli Jakovenko i objavljen je 2017. godine u periodu ICO pomame u kome su i kapitalna moć investitora i mašta programera bili na zavidno, skoro neopravdano visokom nivou.

Solana projekat je uspešno prikupio 25 miliona dolara za dalji razvoj kroz brojne javne i još brojnije privatne prodaje tokena

Razvojni centar Solana Labs uspeo je da lansira Solana beta verziju u martu 2020. godine.

Solana (SOL) cena

Cena Solana (SOL) danas je

Solana (SOL) token cenovno je eksplodirao u 2021. godini, a celokupan Solana ekosistem zabeležio je ogroman broj novih projekata, investicija, korisnika i onih koji razmatraju tu opciju.

Zapanjujuć podatak da je cena SOL tokena na početku 2021. Iznosila oko 1.52$ da bi nakon skoka od oko 11,150% dostigla vrednost od 259$ po tokenu u roku od svega par meseci. Ovakav rast nemoguće je ignorisati a potkrepljen je opšom zainteresovanošću za Solanu!

Sve veći broj ljudi se deklariše kao pristalice Solana protokola i javno propagira da je Solana jedina platforma koju žele da koriste. Programerski timovi su takođe usmerili svoje resorse na Solanu jer u njoj vide potencijal kakav je kako navode Ethereum imao pre masovne prihvaćenosti.

Cena Solana (SOL) zavisi od potražnje za tokenom koja je takođe uslovljena i ograničenom ponudom. Česta poboljšanja mreže i inovacije na kojima rade programeri Solane takođe imaju uticaj na kvalitet, a samim tim i na cenu tokena.

SOL cena

 

Da li vas zanimaju novosti iz crypto industrije?

Prijavite se na Newsletter u kom imate šansu za ostvarenje popusta i posetite naš blog za više informacija.
Solana (SOL) je dostupan je za kupovinu, čuvanje, transfer i prodaju na ECD Wallet-u.