USD Coin

USD Coin

Šta je USD Coin (USDC)?

USD Coin (USDC) je kriptovaluta koja je vezana za vrednost američkog dolara.

Kriptovalutu USDC vodi udruženje Centre koje predstavlja partnerstvo između kompanija Circle i Coinbase. USD Coin je ERC-20 token, što znači da se izvorno nalazi na Ethereum blockchain-u i može se koristiti u većini kripto aplikacija.

Stablecoini, a među njima i USDC stvoreni su da olakšaju prenos nacionalnih valuta, kao i da korisnicima pruži stabilnu alternativu vrlo volatilnim kriptovalutama.

USDC takođe važi za transparentan i pokriven token. Centre udruženje objavljuje redovne mesečne izveštaje o količini USDC u opticaju i iznosu američkih dolara koji se čuvaju u rezervi da bi podržali token. Ovo pruža korisnicima sigurnost u stabilnost i integritet valute.

Pored toga što se koristi kao sredstvo za razmenu, USDC takođe može da se koristiti kao sredstvo čuvanja vrednosti zato što je vezan za američki dolar i može da predstavlja sigurniju alternativu od držanja novca u zemljama gde lokalna valuta može da bude nestabilna.

Kako stabilan token USDC funkcioniše?

Jedna od glavnih prednosti USDC je njegova cenovna stabilnost. Zato što je vezan za američki dolar, vrednost USDC bi trebalo da ostane stabilna u odnosu na druge kriptovalute, koje mogu da iskuse značajne fluktuacije cena. Ovo čini USDC atraktivnom opcijom za one koji žele koristiti kriptovalute za transakcije, ali su zabrinuti zbog volatilnosti drugih kriptovaluta poput Bitcoina.

Svaki USDC token osiguran je tradicionalnom valutom i gotovinskim ekvivalentima koji se drže u rezervama. Takvo pokriće garantuje da su USDC tokeni zamenjivi za 1 američki dolar (USD). USDC možete poslati, čuvati, a može služiti za plaćanje, baš kao i bilo koja druga kriptovaluta.

USDC cena

Cena USDC tokena otporna je na kretanja kripto tržišta i u direktnoj je korelaciji sa vrednošću dolara.

Kada se USDC prodaje za dolar, token se uništava, a dolar se isplaćuje na račun korisnika. Takav sistem održavanja vrednosti i broja tokena u opticaju garantuje stabilnu cenu.

Cena USDC danas je

Da li vas zanimaju novosti iz crypto industrije?

Prijavite se na Newsletter u kom imate šansu za ostvarenje popusta i posetite naš blog za više informacija.