Blog

Kripto petak #179: BinanceUS može da investira u državne obveznice, tajne pranja novca preko Tether-a, saveti o zaradi u Srbiji, nadogradnja mreže Polygon

26.07.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak

U novom izdanju Kripto petka istražujemo ključne promene u investicionim strategijama i pravilima za Binance berzu, prenosimo FBI istraživanje o metodama pranja novca u kripto svetu, otkrivamo kako veštačka inteligencija vidi mogućnosti brze zarade u Srbiji i pratimo važne tehnološke nadogradnje na Polygon mreži.

BinanceUS ulaže u državne obveznice

BinanceUS, američki ogranak popularne kripto menjačnice, dobio je odobrenje za investiranje sredstava korisnika u američke državne obveznice (T-bills). Ova odluka predstavlja značajan korak ka usklađenosti sa regulatornim standardima i vrlo čudan spoj države i kripto berze. Investiranje u ove stabilne vladine instrumente pruža Binance.US novu priliku za diversifikaciju i minimizaciju rizika i navodnu zaštitu u periodima nestabilnog tržišta.

Saznaj više na: Reuters

FBI razotkriva metode pranja novca preko Tether-a

FBI i Royal Thai Police nedavno su detaljno opisali kako se Tether (USDT) koristi u sofisticiranim šemama pranja novca preko kripto platforme Binance. Ove operacije uključuju složene korake i transakcije koje otežavaju praćenje sredstava. U ovoj situaciji ni Tether ni Binance nisu direktno optuženi za kršenje zakona.

Vest prenosi: Protos

AI saveti za brzu zaradu u Srbiji: Od freelancinga do investicija

Tražeći načine za brzu zaradu u Srbiji, obratili smo se veštačkoj inteligenciji ChatGPT, koja nudi niz opcija baziranih na veštinama i resursima pojedinaca. Od freelancinga preko interneta, prodaje proizvoda, do kratkoročnih investicija u akcije i kriptovalute, AI naglašava važnost procene sopstvenih sposobnosti i spremnosti na rizik pre ulaganja.

Saznaj više na: Telegraf Biznis

Polygon MATIC postaje POL

Polygon najavljuje veliku nadogradnju sa MATIC na POL token, koji će od sada biti osnovni token za gas i staking na Polygon PoS mreži. Ova nadogradnja, zakazana za 4. septembar, predstavlja važan korak ka daljem razvoju i širenju ekosistema Polygon, te unapređenju sigurnosti i funkcionalnosti mreže.

Vest prenosi: Polygon Technology Blog

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor