Blog

Kripto petak #184: OpenSea dobio opomenu od SEC-a, Web3 igre su budućnost, Hamster Kombat najavljuje lansiranje tokena, uhapšen osnivač Telegrama

30.08.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak

U ovonedeljnom izdanju Kripto petka istražujemo niz izazova i inovacija u kripto svetu. Od pravnih bitaka koje vode velike platforme poput OpenSea sa američkom komisijom, preko potencijala Web3 igara da transformišu tradicionalnu gaming industriju, do razvoja trendova u svetu digitalnih tokena sa najavom lansiranja HMSTR tokena koji broji preko 300 miliona korisnika.

OpenSea primio opomenu od SEC-a

OpenSea, vodeća platforma za trgovanje NFT-ovima, suočava se sa potencijalnim pravnim izazovima nakon što je primila obaveštenje od SEC-a. Ovo obaveštenje sugeriše da bi NFT-ovi koji se trguju na platformi mogli biti klasifikovani kao neregistrovane hartije od vrednosti. Direktor OpenSea,Devin Finzer izjavio je da je platforma spremna da „stane i bori se“ protiv bilo kakvih potencijalnih pravnih osuda. Dodatno, OpenSea je obećao da će izdvojiti 5 miliona dolara za pokrivanje pravnih troškova za kreatore NFT-a koji bi mogli biti pogođeni.

Pročitajte više na Cointelegraph

Kako Web3 igre planiraju da privuku igrače?

Web3 igre ne trude da naprave revoluciju u industriji igara. Pružaju decentralizovanu i personalizovanu igru. Uprkos značajnim izazovima koji stoje na putu široke prihvaćenosti, razvojne platforme poput rade na premošćavanju jaza između Web2 i Web3 igara, tako što integrišu funkcionalnosti blockchaina na tradicionalnim platformama. U jednom trenutku vaša igrica može preći na blokčejn bez da to primetite.

Detaljnije na Cointelegraph

Hamster Kombat najavljuje lansiranje HMSTR tokena

Hamster Kombat, igra na platformi Telegram, najavila je lansiranje svog HMSTR tokena koji će biti distribuiran korisnicima putem airdropa 26. septembra. Ova vest dolazi nakon što je projekat odložio svoje prvobitno planirano lansiranje u julu, što dodatno podstiče interesovanje zajednice.

Pročitajte više na The Defiant

Pavel Durov se suočava sa sudom u Parizu

Osnivač i CEO Telegrama, Pavel Durov, našao se pred sudom u Parizu nakon što je privremeno bio u pritvoru. Durov je priveden zbog optužbi koje uključuju raspodelu materijala za dečiju pornografiju, trgovinu drogom i korišćenje kriptografije bez odobrenja nadležnih institucija. Ovo sučeljavanje sa pravosudnim sistemom odražava rastuće tenzije između globalnih tehnoloških lidera i regulatornih tela koja pokušavaju da uspostave kontrolu nad digitalnim prostorom.

Pročitajte više na Cointelegraph

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor