Bitcoin Cash

Bitcoin Cash

Šta je Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) je kopirana verzija originalnog Bitcoin-a. Sličan je u pogledu Proof of Work modela održavanja mreže, SHA-256 algoritma, kao i ukupne zalihe od 21.000.000 koina. Pored toga, imaju isto vreme stvaranja bloka i sistem nagrađivanja rudara.

Glavna razlika BCH-a je ograničenje veličine blokova. Od avgusta 2017, Bitcoin ima ograničenje veličine bloka od 1 MB, dok Bitcoin Cash kreira blokove od 8 MB što mu omogućava veći broj transakcija po sekundi.

Nastanak Bitcoin Cash-a

Bitcoin Cash je došao kao predlog viaBTC rudarskog fonda i rudarske grupe Bitmain da se 1. Avgusta u 12:20 popodne UTC izvrši UAHF (User Activated Hard Fork). Rudari su odbacili dogovoreni konsenzus i odlučili su da nastavili održavanje originalnog Bitcoin blockchain-a i stvorivši novi coin pod nazivom „Bitcoin Cash“.

U novembru 2018. godine, zajednica Bitcoin Cash je ponovo podelila Bitcoin Cash blockchain na Bitcoin Cash i Bitcoin SV putem drugog hard forka.

Dana 15. novembra 2020. godine, Bitcoin Cash je doživeo zakazanu nadogradnju. Programeri Bitcoin Cash-a promenili su algoritam prilagođavanja težine rudarenja (DAA) u novi DAA pod nazivom „aserti3-2d“ (ili skraćeno „ASERT“).

Podeljen blokčejn na bloku #661647 doveo je do lansiranja Bitcoin Cash ABC (BCHA) coina. Bitcoin Cash ABC mreža uključuje porez na rudare gde će 8% rudarskih nagrada biti distribuirano programerima BCHA kao finansiranje za dalji razvoj protokola.

Bitcoin Cash kombinuje ograničenost svojih zaliha sa akcentom na mogućnost potrošnje. Transakcije su brze sa provizijama manjim od centa, tako da svako može prihvatiti plaćanja Bitcoin Cash-om putem telefona ili računara.

Bitcoin Cash cena

Cena BCH je direktno zavisna od ponude i tražnje na tržištu, a indirektno i od cene Bitcoina.

Faktori poput ograničenog broja coina, praktičnosti čuvanja i sve više mesta gde se BCH može upotrebiti za plaćanje utiču na njegovu vrednost.

Cena Bitcoin Cash-a danas je 

Da li vas zanimaju novosti iz crypto industrije?

Prijavite se na Newsletter u kom imate šansu za ostvarenje popusta i posetite naš blog za više informacija.
Za čuvanje, kupovinu, slanje i prodaju Bitcoin Cash-a koristite ECD Wallet.