Blog

Kripto petak #105: Gejmeri najveći korisnici DeFi aplikacija, Mastercard i Immersve najavljuju kripto plaćanja preko USDC, Kripto regulativa iza zatvorenih vrata u SAD, Web3 Domain Alliance dobila je 51. organizaciju članicu, Bosch lansirao fond za razvoj Web3, AI i IoT projekata

24.02.2023. / Autor: Ranko Trifković / Kategorija: Kripto petak

U novom izdanju Kripto petka saznajte zašto su gejmeri najveći korisnici DeFi aplikacija, kako će izgledati kripto plaćanja Mastercard-om, zašto se kripto regulativa u SAD-u odvija iza zatvorenih vrata, ko su članice Web3 Domain Alliance, kako izgleda fond za razvoj Web3, AI i IoT projekata koji je lansirao Bosch.

Gejmeri najviše koriste decentralizovane aplikacije

DappRadar objavio je izveštaj za početak 2023. godine koji otkriva da gotovo polovinu svih interakcija na raznim blokčejn mrežama čine – gejmeri. Play-to-earn igre promenile su pristup u play-and-earn, ali kvalitet blokčejn igara nije zabeležio značajan porast usled čega su blokčejn igre zabeležile pad aktivnosti krajem prošle godine, iako je ovaj segment ostao vodeći tokom “kripto zime”.

No, izveštaj kaže da 48% svih aktivnosti decentralizovanih aplikacija čine interakcije vezane za igre. Kripto novčići u vezi sa industrijom igara u proseku su porasli za 122% samo u januaru ove godine. 

Vest prenosi VentureBeat…

Mastercard i Immersve najavljuju kripto plaćanja preko USDC

Web3 protokol za plaćanja, Immersve i gigant u domenu digititalnih plaćanja, Mastercard sklopili su partnerstvo. Tamo gde se primaju Mastercardove kartice, korisnici će moći da plaćaju preko svojih kripto novčanika. 

Immersve će pokrivati sve transakcije kliringom u USDC. To znači da kada se plaćanje odobri, USDC novčići će biti pretvoreni u fiat valutu, a transakcija dovršena na Mastercardovoj mreži. Partnerstvo je usmereno pre svega ka masovnijem prihvatanju kripto plaćanja, a usluga će biti omogućena za robe i usluge kako u stvarnom tako i u digitalnom svetu.

Vest prenosi Unlock…

Kripto regulativa u SAD događa se iza zatvorenih vrata, tvrdi direktorka Blockchain asocijacije

Kripto regulativa, a posebno deo koji se odnosi na stablecoins dogovorena je “iza zatvorenih vrata” tvrdi Kristin Smit, direktorka neprofitne organizacije Blockchain Association koja se bavi promovisanjem, inovacijom te politikama ekonomije digitalnih sredstava.

Ona je u razgovoru za Bloomberg otkrila da su zakonodavci Sjedinjenih Država bili šokirani skandalom oko FTX-a, te da se regulativa donosi naprečac i po ubrzanoj proceduri, a što je najštetnije – bez otvorenog procesa i u konsultaciji sa industrijom. 

Ceo intervju možete pogledati ovde…

Web3 Domain Alliance dobila je 51 novu organizaciju članicu 

Industrijske alijanse, udruženja koja spajaju različite inovatore i igrače na tržištu, veoma su važna ne samo za razvoj jednog sektora, već i za pitanja interoperabilnosti, stabilnosti, kredibiliteta i standardizacije. Da nije bilo dogovora, danas ne bismo imali globalnu mrežu, već niz lokalnih iscepkanih.

U tom smislu značajna je vest da je krovna organizacija za Web3 domene, Domain Alliance, dobila još 51 novog člana. Među pridošlicama su Blockchain.com, Rarible, Wyre, Bitdegree, WazirX i Klever.

Vest prenosi TheDefiant…

Bosch pristupa partnerstvu vrednom 100 miliona dolara za razvoj Web3, AI i IoT oblasti

Tehnološki gigant Bosch pristupio je partnerstvu koje će odvojiti 100 miliona dolara za grantove koji će podržavati projekte razvoja Web3, AI i IoT (Internet of Things) tehnologija. Drugi partner u ovom poduhvatu je kompanija Fetch.AI.

Dve kompanije otvorile su Fetch.ai Fondaciju koja će podržavati inovacije u oblasti softvera za Ai i Web3 tehnologije. Prednost će imati projekti koji koriste blokčejn i decentralizovane tehnologije za upotrebu u stvarnom svetu, te otuda interesovanje za segment “interneta stvari” (IoT). Fetch.ai se inače bavi razvojem decentralizovane mreže za mašinsko učenje, a Bosch je pionir u oblasti Internet of Things. 

Vest prenosi CoinTelegraph…

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *