Blog

Kripto petak #159: Bitcoin se približio ATH-u, BlackRock kupuje još BTC-a, održana Bitcoin Atlantis konferencija

08.03.2024. / Autor: Marko Bogdanović / Kategorija: Kripto petak

U ovonedeljnom izdanju Kripto petka, prenosimo vam atmosferu sa Bitcoin Atlantis konferencije na Madeiri, priču o uvođenju video identifikacije na ECD platformi, novoj BlackRock kupovini i druge aktuelnosti iz sveta kripta.

Bitcoin prešao 68.000$

U protekloj nedelji prva i najveća kriptovaluta približila se najvišoj ceni do sada. Bitcoin ETF-ovi, izjave i objave uticajnih investitora poput Majkla Sejlora i Marka Kjubana, kao i halving koji se približava, deo su razloga koji su doveli do toga da da vidimo BTC na ceni iznad 68 hiljada dolara.

Trenutno smo nešto ispod ove cene, a o halvingu koji nam predstoji za manje od dva meseca možete više da pročitate u našem blogu.

ECD i Blinking za video identifikaciju

Kao što verovatno već znate, na našoj platformi je odnedavno omogućena video identifikacija, odnosno kompletiranje verifikacije korisničkog naloga putem poziva sa našom korisničkom podrškom. Nakon godina u kojima smo putovali širom Srbije kako bismo približili kripto svima, u saradnji sa kompanijom Blinking postali smo jedna od prvih domaćih kompanija koje nude ovaj vid potvrde identiteta.

Pročitajte više o ovoj saradnji u intervjuu na sajtu Blinkinga.

Bitcoin Atlantis konferencija

Održana je jedna od najvećih konferencija o Bitcoin-u na Madeiri, gde se okupilo više od 5.000 posetilaca iz celog sveta i 120 govornika uključujući imena poput Džeka Dorsija, Majkla Sejlora i Džefa Buta. Pored tehnoloških tema i edukacija, bilo je reči i o tome kako rudarenje utiče na osnaživanje zajednica, uticaju kripta na privredu, ali i položaju žena u ovoj inovativnoj industriji.

Deo atmosfere iz prve ruke pogledajte na X (Twitter) profilu našeg direktora Aleksandra Matanovića.

Nova BlackRock kupovina

Kompanija BlackRock podnela je novi zahtev SEC-u (Američkoj komisiji za hartije od vrednosti) za kupovinu dodatnih Bitcoin ETF-ova. Kako su naveli, plan je da ova sredstva iskoriste za svoj Strategic Income Opportunities Fund. Njihov Spot BTC ETF je trenutno najuspešniji na tržištu i u velikoj meri je uticao na prihvatanje BTC-a od strane institucionalnih investitora.

Više o ovome pročitajte u ovom tekstu.

Ukinuta odluka o izručenju Do Kvona

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo nepravosnažnu odluku o izručenju „kralja kriptovaluta“ Do Kvona SAD-u. Sud je naveo da su razlozi navedeni u odluci Višeg suda nejasni, a odbijeno je i njegovo izručenje Južnoj Koreji.

Više o ovome prenosi Danas.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *