Blog

Kripto petak #160: Bitkoin na istorijskom maksimumu, predviđanja cene do milion dolara, obuka državnih institucija u Hrvatskoj i satirični pogled na kripto razgovore

15.03.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak

Bitkoin na istorijskom maksimumu: Da li je sada pravo vreme za kupovinu kriptovalute?

Bitkoin je dostigao svoj istorijski maksimum. Ovaj rast pokreće diskusiju među investitorima o tome da li je sada idealan trenutak za ulaganje u Bitkoin. Stručnjaci sugerišu da, uprkos visokoj ceni, potencijal za dalji rast ostaje vrlo moguć, uzimajući u obzir sve veću prihvaćenost kriptovaluta u finansijama.

Pročitajte više na Nova portalu…

Predviđanje cene Bitkoina od čak milion dolara sve realnije

Nakon što je Bitkoin premašio cenu od 70.000 dolara, stručnjaci predviđaju da bi njegova vrednost mogla dostići i do 200.000 dolara, a neki idu toliko daleko da sugerišu mogućnost dostizanja cifre od milion dolara. Ovo predviđanje temelji se na analizi tržišnih trendova, sve većoj institucionalnoj podršci i ograničenoj ponudi Bitkoina koja podstiče rast njegove vrednosti.

Pročitajte više…

Mircrostrategy kupuje još Bitkoina

Kripto menjacnica u Hrvatskoj održala obuku državnim institucijama

U susret sve većoj integraciji kriptovaluta u finansijske i državne institucije, kripto menjacnica Electrocoin u Hrvatskoj organizovala je obuku za javne institucije. Cilj ove inicijative je da se zaposleni u državnim institucijama upoznaju sa osnovama kriptovaluta, njihovim potencijalom i načinima na koje se mogu koristiti u javnom sektoru.

Pročitajte više…

Satirični pogled na kripto razgovore

Ove nedelje delimo sa vama i jedan zabavan video o tome kako obični ljudi doživljavaju razgovor o kriptovalutama. Ovaj satirični video nudi humorističan uvid u često zbunjujuće i kompleksne diskusije koje prate svet kriptovaluta. Od preteranih očekivanja do nerazumevanja osnovnih pojmova, video osvetljava kako kripto razgovori mogu izgledati iz perspektive prosečnog slušaoca.

Elon Musk najavljuje podršku Dogecoinu

Dogecoin je doživeo skok vrednosti nakon što je Elon Musk, izvršni direktor Tesle, nagovestio mogućnost prihvatanja ove kriptovalute kao sredstva plaćanja za Tesla automobile. Muskova izjava, data tokom posete Teslinoj fabrici u Nemačkoj, podstakla je rast Dogecoina za skoro 8%, čime je njegova tržišna kapitalizacija dostigla oko 26,5 milijardi dolara. Musk je poznat kao dugogodišnji zagovornik Dogecoina, opisujući ga kao „kripto naroda“.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *