Blog

Kripto petak #174: Spajić u Terraform aferi, frilenseri za kripto isplate, Genslerova politika i izbori, Fox i Time u blokčejn novinarstvu, Trezor lansira novi novčanik

21.06.2024. / Autor: Ranko Trifković / Kategorija: Kripto petak

Crnogorski premijer Milojko Spajić otkriven je kao investitor u Terraform Labs, čime se dodatno komplikuje politička situacija. Mark Kuban upozorava da bi politika SEC-a prema kriptovalutama mogla negativno uticati na Bajdenove šanse za reizbor. U medijskom sektoru, Fox i Time su se udružili da primene blokčejn tehnologiju u borbi protiv lažnih vesti, dok Trezor lansira novi hardverski novčanik Safe 5, naglašavajući napredak u sigurnosti digitalnog čuvanja valuta.

Predsednik vlade Milojko Spajić bio je investitor u Terraform Labs

Uhapšeni kripto preduzetnik Do Kvon, dospeo je na sud. Proces pred američkim sudom otkrio je činjenice o crnogorskom predsedniku vlade Milojku Spajiću. Naime, ispostavilo se da je gospodin Spajić bio na spisku investitora u Terraform Labs u fazi incijalne kapitalizacije. 

Predsednik vlade tvrdio je da je prevarena njegova firma koja je izgubila 75.000 dolara investicije, a ne lično, ali sada se pokazalo da je on bio 16. na spisku ulagača kao fizičko lice. Kako Spajić ne odgovara na upite, nije jasno da li je ili će tužiti Terraform Labs za prevaru.

Vest prenosi Politika…

Studija otkriva da većina frilensera preferira isplate u kriptovalutama

Istraživanje je sprovela firma Zero Hash u saradnji sa firmom Lightspark. Ispitali su uzorak od 2500 slobodnih strelaca iz Sjedinjenih Država, Brazil, Argentine, Meksika i Emirata. Ispostavilo se da svi imaju problema sa tradicionalnim sistemima plaćanja. 

Dve trećine muče problemi sa gubicima i teškoćama usled kupoprodaje valute, jer im je teško da ugovaraju poslove na stranim tržištima. Čak 93% ispitanika veruje da bi kripto i stabilne valute pomogle da se prevaziđu problemi sa primanjem novca iz inostranstva što bi značajno unapredilo njihovo poslovanje.

Detaljnije na ovoj objavi sa mreže X…

Zbog mladih glasača, Geri Gensler može da košta Bajdena reizbora, kaže Mark Kuban

U Americi se zahuktava izborna groznica. Kao što smo već pisali, kripto sektor će biti važna tačka u odlučivanju glasača koga da podrže. Posebno se divide u pitanje glasovi mladih kripto entuzijasta. Bajdenovom imidžu nikako ne odgovara način na koji se postavlja u odnosu na kripto-teme.

Novinarka Fox Business-a, Elenor Teret prenosi izjavu milijardera Marka Kubana koji je na događaju u organizaciji Coinbase-a govorio o “jedinstvenom američkom problemu zvanom Geri Gensler” i o tome kako bi Bajdena mogao da košta izvora.

Elenorinu objavu možete naći na mreži X…

Fox i Time sklopili partnerstvo za primenu blokčejn tehnologija u novinarstvu

Korporacija Fox i globalni medijski brend Time, sklopili su partnerstvo sa ciljem da se u novinarstvu primeni protokol Fox Verify koji putem blokčejn tehnologija služi za licenciranje sadržaja i proveru verodostojnosti vesti.

Kako bi se borili protiv lažnih vesti i spinova, novinari sada mogu da se oslone na kriptografski obezbeđen protokol koji obezbeđuje proveru verodostojnosti porekla digitalnog sadržaja. Fox Verify do sada je upotrebljen da potvrdi validnost preko 300.000 različitih sadržaja.

Detaljnije iz objave dveju kompanija…

Trezor pustio u prodaju novi hardverski novčanik Safe 5

Firma koja se bavi izradom hardverskih kripto novčanika, Treznor, pustila je u prodaju je novi krunski proizvod Treznor Safe 5 (TS5). Osim različitih kozmetičkih poboljšanja, novi uređaj ima bolje bezbednosne osobine, bolji sistem za bekap i haptički ekran osetljiv na dodir.

Cena uređaja je 169 dolara, a trenutno je dostupna jedino verzija koja služi za čuvanje bitkoina (BTC). Uporedo sa novim uređajem, otvorena je za korisnike i platforma Terznor Expert koja služi da se svi upoznaju sa bezbednim i efikasnim načinom upotrebe hardverskog novčanika.

Detaljnije sa kompanijske objave na mreži X…

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor