Blog

Kripto petak #182: Koliko Tramp ima ETH-a, tužba od 650 miliona dolara, Kripto u Ligi šampiona, Dogecoin kitovi

16.08.2024. / Autor: ECD / Kategorija: ECD

U ovonedeljnom Kripto petku stižu nove vesti o Donaldu Trampu i njegovom portfoliju, novom velikom sportskom partnerstvu, velikoj tužbi SEC-a, kao i aktivnosti Dogecoin kitova.

Tramp ima preko milion dolara u ETH-u

Donald Tramp je u poslednjih mesec dana bio u centru pažnje u više navrata. Pisali smo o njegovom uticaju na skok cene BTC-a, a ovog puta je fokus na njegovom portfoliju. U sklopu obavezne finansijske provere kroz koju prolaze predsednički kandidati u SAD, utvrđeno je da Tramp poseduje između milion i pet miliona dolara u ETH-u, a platforma za analizu blokčejna Arkham Intelligence iznela je podatak da njegov novčanik trenutno vredi 3,6 miliona dolara.

Pored toga, Donald Tramp je zaradio više od sedam miliona od NFT-a u partnerstvu sa kompanijom NFT INT. Njegove digitalne kartice su zabeležile promet od 15,808 ETH-a na OpenSea platformi, a nedavno je najavio i lansiranje nove kolekcije.

Pročitajte više ovde

UEFA Liga šampiona sklopila partnerstvo sa Crypto.com

Nakon brojnih sponzorstava u sportu, uključujući veliko partnerstvo sa najvećom MMA organizacijom UFC, kripto menjačnica Crypto.com se upustila u nekoliko značajnih fudbalskih saradnji. Platforma je bila ekskluzivni kripto spoznor FIFA Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru, a sada su postali prvi i ekskluzivni globalni partner najpopularnijeg takmičenja pod okriljem UEFA.

Saradnja je već stupila na snagu 14. avgusta kada je brending menjačnice bio vidljiv na meču UEFA Super kupa između Real Madrida i Atalante, a plan je da se tokom višegodišnjeg partnerstva kripto stavi u fokus fudbalske zajednice i približi fanovima kroz aktivacije na stadionima, integracije u prenose i jedinstvene reklamne kampanje.

Saznajte više

Velika SEC tužba zbog navodne kripto prevare

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) tužila je kompaniju NovaTech i njene koinvestitore, uz tvrdnju da su prevarom prikupili više od 650 miliona dolara od preko 200.000 investitora širom sveta. Predstavnici kompanije su isticali da će uloženi novac biti bezbedan i „u profitu od prvog dana“.  Ipak, SEC tvrdi da je novac uglavnom korišćen za isplatu ranijih investitora i plaćanje promotera, dok su milioni dolara izvlačeni za potrebe osnivača. Navode i da je šema trajala četiri godine do kolapsa NovaTech-a u maju 2023.

Regulatori su istakli da je NovaTech pokušao da apeluje na veru žrtava putem društvenih mrežaa, Telegrama i WhatsApp-a, a ponekad i na haićanskom kreolskom jeziku, pri čemu je suosnivačica Sintija Petion sebe označila kao „Časnog CEO-a“ i rekla da je NovaTech „Božja vizija“.

Pročitajte još detalja

Porast aktivnosti Dogecoin kitova

Cena jednog od najpopularnijih mimkoina DOGE-a zabeležila je rast od 27% između 5. i 12. avgusta, dok je, kako navodi IntoTheBlock, u poslednjih 30 dana broj adresa koje poseduju 10 milijardi ove kriptovalute skočio za čak 50%!

Uprkos tome, u proteklih nekoliko dana videli smo značajan pad Dogecoin-a koji je praktično poništio rast iz prethodne nedelje.

Saznajte više na linku

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor