Blog

Kripto petak #189: Predviđanja za Hamster Kombat, rast BlackRock Ethereum ETF-a, Bitcoinova septembarska dinamika, sve veće usvajanje Bitcoina od strane kompanija i pravni izazovi za Ripple

04.10.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak

U novom izdanju Kripto petka istražujemo nove tokene, rast investicija u ETF-ove, oscilacije u ceni Bitcoina i analiziramo sve veće prihvatanja digitalnih valuta u korporativnom sektoru. Takođe, vraćamo se na XRP situaciju i na najnovije pravne izazove koji su ga snašli.

Predviđanja za cenu Hamster Kombat tokena

Nakon što je najavljen na Binance Launchpool, Hamster Kombat ($HMSTR) token privlači značajnu pažnju i obećava potencijalnu revoluciju u memecoin sektoru. Analitičari predviđaju njegovu inicijalnu tržišnu kapitalizaciju između $250M i $360M, uz mogućnost da cena dostigne $0.0055 po tokenu.

Ovaj token, zahvaljujući svojoj zabavnoj premisi i podršci velike platforme kao što je Binance, može doživeti veliki uspeh ili se suočiti sa izazovima tipičnim za memecoine kao što su velika volatilnost i promenljiv interes zajednice.

Pročitajte više o predviđanjima

BlackRock iShares Ethereum ETF premašio milijardu dolara

Uspeh BlackRock-ovog iShares Ethereum ETF-a, koji je za samo dva meseca dostigao vrednost od preko jedne milijarde dolara, pokazuje sve veće interesovanje institucionalnih investitora za kriptovalute. Ovaj fond sada spada među top 20% ETF-ova na tržištu, što naglašava širu prihvatljivost i integraciju Ethereum-a kao ključne komponente u portfoliju globalnih investitora.

Saznajte više o ovom dostignuću

Septembarska dinamika Bitcoina

Iako je Bitcoin završio septembar s padom, mesec je bio iznenađujuće pozitivan za kripto tržište. Uprkos reputaciji septembra kao nepovoljnog meseca za Bitcoin, valuta je zabeležila solidan rast. Ukoliko istorijski obrasci budu pouzdani, očekuje se da će oktobar, poznat kao „Uptober“, doneti dalje dobitke, usled čega bi Bitcoin mogao dostići nove visine pred kraj meseca.

Detaljnije o septembarskoj dinamici Bitcoina

Korporativno usvajanje Bitcoina u 2024. godini

Korporativno usvajanje Bitcoina nastavlja da raste, sa kompanijama koje sada drže više od 3,3% ukupne ponude Bitcoina. Ovaj trend ukazuje na povećano prihvatanje Bitcoina kao instrumenta protiv inflacije i ključnog dela korporativnih trezora. Riverov izveštaj predviđa da će kompanije nastaviti da povećavaju svoje udele u Bitcoinu, što bi moglo imati značajan uticaj na tržište digitalnih valuta.

Pročitajte celokupni izveštaj

Pravni izazovi za Ripple

SEC nastavlja pravnu bitku protiv Ripple-a, uloživši žalbu na presudu koja je XRP izuzela iz kategorije sigurnosnih tokena. Ova žalba može značajno uticati na budućnost XRP-a i Ripple-a, ali i na ostale kriptovalute, koje pažljivo prate ishod ovog slučaja i njegov potencijal da oblikuje regulatorni okvir.

Informišite se o najnovijim pravnim okršajima

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor