Blog

Kripto petak #68: Rast popularnosti kripto igara, kriptovalute u Kazahstanu, Binance nudi mogućnost pasivne zarade, Coinbase pomaže nezaposlenim kripto talentima

10.06.2022. / Autor: Ranko Trifković / Kategorija: Kripto petak

U novom izdanju Kripto petka saznajte kako je Coinbase berza pomogla nezaposlenim u kripto industriji, kakve mogućnosti pasivne zarade nudi Binance berza, koje kripto novosti stižu iz Kazahstana i kom sektoru kripto industrije raste broj korisnika dok cene valuta padaju.

Coinbase objavio spisak kripto talenata

Coinbase, jedna od najvećih kripto platformi, zbog nagle promene situacije na tržištu morala je da zamrzne program zapošljavanja. 

Možemo samo da zamilsimo broj potencijalnih zaposlenih koji su se prijavili za poslove u ovom kripto-gigantu. E, tu Coinbase povlači odličan, hvale vredan potez. 

Naime, objavili su bazu podataka potencijalnih kandidata pod naslovom Talent Hub. Posredi su podaci o talentovanim ljudima koje nisu mogli da zaposle. Ko se nije našao u bazi može sam da se doda. Ovo je sjajan potez zato što praktično time Coinbase daje preporuku svima koje nije mogao da zaposli. 

Baza se nalazi ovde…

Binance.US donosi nove mogućnosti za staking

Binance.US je odeljenje jedne od najvećih kripto platformi na svetu i okrenuta je, kao što ime kaže, korisnicima iz SAD. 

Staking je nešto kao rudarenje za “proof of stake” mreže, mogućnost da korisnici doprinesu stabilnosti mreže i steknu nagradu za to. Od sada, korisnici menjačnice Binance.US koji ne žele da učestvuju u staking-u na nekom drugom mestu, mogu da steknu oko 10% APY (u proseku) iz udobnosti i bezbednosti svoje omiljene platforme.

Novčići koji su podržani su BNB, SOL, AVAX, ATOM, GRT (the Graph), LPT (Livepeer) i AUDIO (Audius). Naravno, za ove poznatije novčiće, APY je oko pet posto, sa nagradama od preko deset posto za novije kriptovalute.

Više ćete doznati sa sajta menjačnice…

Kazahstan otvara nove mogućnosti za DeFi

Kazahstan je kripto-entuzijastima već poznat kao zemlja koja je pružila utočište kripto-rudarima, posvetivši veći deo elektro-infrastrukture upravo ovoj industriji. Štaviše, odnos države i rudara bio je prilično… dinamičan… sa sve uličnim neredima koji su izbili zimus.

U tom smislu, novinari su dočekali na nož izjave guvernera nacionalne banke Galimžana Pirmatova koji je na jednoj konferenciji za štampu objavio da je država zainteresovana za kriptotehnologije. Prekasno je, zavapili su novinari. Na to je guverner objasnio da je regulativa rudarenja i interes države za kriptotehnologije dve odvojene teme, te da osim razvijanja digitalne nacionalne valute, Kazahstan želi da istraži kako sve može da ima koristi od decentralizovanih finansija…

Opširnije na sajtu Tengrinews…

Usred kripto zime, blokčejn igre bujaju

DappRadar objavila je izveštaj za maj. U njemu se nalazi detaljan pregled stanja kripto tržišta i kripto industrije.

Dok DeFi i NFT sektori beleže pad interesovanja i prometa, blokčejn igre su oblast koja raste, kako DappRadar beleži – čak 197%.

Ovo se najviše ogleda u tome što su najbolje kripto-igre sačuvali bazu korisnika, čak i sa padom od 5% transakcija. Najvažnije je to što zanimanje investitora za kripto-igre ne jenjava. Naime, u tradicionalnoj industriji igara investitori odavno više ne podržavaju startape u ranim fazama. Trenutno se investitori uglavnom zanimaju za kupovinu celih studija koji su već odavno dokazali svoju stabilnost na tržištu. Ono zlatno doba investicija kada su ulagači gađali milionima sada se događa u oblasti kripto-igara.

Upravo u maju dogodila se i jedna od najvećih kapitalizacija, kao dokaz ovog investitorskog trenda, kada je Otherside, projekat vezan za Bored Ape Yach Club, dobio $760 miliona svežeg kapitala.

Detaljnije prenosi portal CryptoNews…

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *