Tether

Šta je USDT?

Tether (USDT) je stabilan coin vezan za američki dolar. Stabilni coin je vrsta kriptovalute čija je vrednost vezana za drugu novčanu valutu, poput američkog dolara, ili za robu, poput zlata.

Svaki USDT token osiguran je tradicionalnom valutom i gotovinskim ekvivalentima koji se drže u rezervama. Takvo pokriće garantuje da su USDT tokeni zamenjivi za 1 dolar (USD). USDT možete prenositi, skladištiti, može služiti za plaćanje, baš kao i bilo koja druga kriptovaluta.

USDT i drugi Tether proizvodi stvoreni su da olakšaju prenos nacionalnih valuta, kao i da korisnicima pruže stabilnu alternativu vrlo volatilnim kriptovalutama.

Tether pretvara američke dolare u stabilne tokene na blokčejnu i olakšava transakcije sa drugim kriptovalutama. Takođe, Tether služi kao alternativa za depozit/povlačenje i postao je popularan trgovački par na velikim berzama jer trgovcima omogućava jednostavno računanje profita ili gubitka.

Široko prihvatanje Tether-a olakšava korisnicima da bez problema prebacuju svoju imovinu u dolarima između novčanika i menjačnica.

Tether je pokrenuo tim kripto stručnjaka koji vodi Bitfinex, veliku berzu kriptovaluta. Kriptovalutu Tether kontroliše Tether Holding Limited. Izvršni direktor je JL Van Der Velde, finansijski direktor je Giancarlo Devasini, a generalni savetnik je Suart Hoegner.

Kako USDT funkcioniše?

Tether je prvobitno bio zasnovan na Omni Layer protokolu na Bitcoin blokčejnu. Stoga, originalnu verziju Tethera karakteriše inherentna stabilnost i sigurnost najduže uspostavljene blockchain mreže.

Da bi se ubrzalo omasovljavanje upotrebe, u septembru 2017. godine, Tether je lansiran i na Ethereum blockchain-u, kao ERC20 token. Tether se na Ethereum ERC-20 blokčejnu smatra za najpopularniji tip Tether tokena.

USDT cena

USDT token nastoji da zadrži vrednost jednaku dolaru tako što za svaki izdat USDT garantuje dolarom u rezervi na svom bankovnom računu.

Kada se USDT prodaje za dolar, token se uništava, a dolar se isplaćuje na račun korisnika. Takav sistem održavanja vrednosti i broja tokena u opticaju garantuje stabilnu cenu.

Cena USDT-a danas je 

Da li vas zanimaju novosti iz crypto industrije?

Prijavite se na Newsletter u kom imate šansu za ostvarenje popusta i posetite naš blog za više informacija.