Blog

BNB Smart Chain (BEP20) i Tron (TRC20) mreža za USDT token

05.09.2023. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: ECD

  • Novi protokoli na ECD menjačnici: ECD menjačnica i ECD Wallet sada podržavaju Tether (USDT) na TRC20 i BEP20 mrežama, pružajući korisnicima više fleksibilnosti i opcija za transakcije.
  • Prednosti različitih mreža: TRC20 i BEP20 mreže nude jedinstvene prednosti u pogledu brzine, troškova i fleksibilnosti. TRC20 je idealan za brze i jeftine transakcije, dok BEP20 nudi veću kompatibilnost i povezanost sa najvećim platformama i berzama.
  • Zašto koristiti različite protokole: Različiti protokoli nude različite prednosti i nedostatke, ali svi imaju za cilj da očuvaju stabilnost i likvidnost USDT-a. Izbor mreže zavisi od individualnih potreba i preferencija korisnika.
  • BEP20 i TRC20 nisu alternative, one su deo dinamičnih ekosistema koji prednjače u inovacijama. BEP20 je postao ključna platforma za decentralizovane aplikacije i proizvode Binance razvojnih timova, dok TRC20 nudi brze i jeftine transakcije idealne za trgovce i investitore, kao i energetski efikasan način održavanja mreže.

Novosti za korisnike ECD menjačnice i walleta
Imamo sjajne vesti za vas! Od sada su TRC20 i BEP20 mreže dostupne za Tether (USDT) na našoj platformi. Ovo je veliki korak u pružanju fleksibilnosti i opcija za naše korisnike. Uz ovaj novi dodatak možete uživati u bržim i jeftinijim transakcijama, kao i u širokom spektru aplikacija i usluga koje su dostupne na ovim mrežama.

Pozivamo vas da isprobate novitete!
Ako još niste imali priliku da koristite TRC20 ili BEP20 mreže, sada je pravo vreme da to uradite. Obe nude jedinstvene prednosti kada je u pitanju brzina, troškovi i fleksibilnost. Pozivamo vas da ih isprobate i otkrijete kako mogu unaprediti vaše iskustvo sa kriptovalutama.

Zašto je Tether (USDT) važan?

Tether (USDT) je stabilna kriptovaluta koja je vezana za američki dolar. Ona je postala popularna zbog svoje stabilnosti i sposobnosti da služi kao most između tradicionalnog finansijskog sistema i kripto ekosistema. USDT se koristi na različitim blockchain mrežama, uključujući Ethereum (ERC20), Binance Smart Chain (BEP20), Tron (TRC20) i mnoge druge.

Kako Tether može biti na različitim blockchain mrežama?

Tether Limited, kompanija koja izdaje USDT, koristi različite blockchain protokole da bi omogućila različite verzije USDT-a. Na primer, TRC20 USDT je verzija Tethera koja koristi Tron blockchain, dok BEP20 USDT koristi Binance Smart Chain mrežu.

Iako se Tether ranije najčešće koristio na Ethereum-u (ERC20 standard), on ima nekoliko nedostataka. Najveći problem su visoke cene transakcija na Ethereum mreži, što može biti problematično za korisnike koji žele da brzo i jeftino prenose sredstva.

Binance Smart Chain (BEP20)

BEP20 je standard za tokene na Binance Smart Chain-u koji je postao popularan zbog niskih troškova i brzine transakcija u poređenju sa ERC20. Ova mreža je takođe postala dom za mnoge kripto igre, decentralizovane aplikacije (DApps) i brojne projekte kojima kredibilitet daje Binance berza i dodatno povećava njenu popularnost. Binance ekosistem je jedan od najrasprostranjenijih u kripto industriji što direktno znači da je USDT na BSC mreži daleko praktičnija opcija od ERC20 za svakodnevno korišćenje.

Tron (TRC20)

TRC20 je standard za token na Tron blockchain-u. Ova mreža takođe je poznata po svojim brzim i jeftinim transakcijama, što je čini idealnom za prenos Tether-a između različitih berzi i u slučajevima kada neka platforma ne podržava BSC. Tron mreža je takođe efikasna u pogledu održavanja i korišćenja resursa, što je čini „ekološkim“ izborom za dugoročnu upotrebu.

Zašto ljudi koriste Tether na različitim blockchain mrežama?

  1. Brzina i troškovi transakcija: Na Tronu, transakcije su brže i jeftinije, što je idealno za prenos između berzi.
  2. Kompatibilnost i likvidnost: BEP20 tokeni su kompatibilni sa mnogim popularnim berzama i novčanicima, što olakšava trgovinu i čuvanje.
  3. Specifične aplikacije: Na Binance Smart Chain-u, mnoge kripto igre, NFT i DApps koriste BEP20, što dodatno povećava njegovu upotrebnu vrednost.

TRC20: Brzina kao ključni faktor
Tronova TRC20 mreža je postala popularna zbog svoje brzine. Sa prosečnim vremenom stvaranja bloka od samo 3 sekunde, TRC20 omogućava brze transakcije koje su idealne za trgovce i investitore koji žele da brzo prenesu sredstva. Osim toga, Tron koristi Delegated Proof of Stake (DPoS) mehanizam konsenzusa koji je energetski efikasan. Ovo čini TRC20 idealnim za one koji traže brze i jeftine transakcije.

BEP20: Najveći ekosistem i fleksibilnost
Binance Smart Chain (BSC) i njegov BEP20 standard nude visok stepen fleksibilnosti i univerzalnosti. BEP20 je kompatibilan sa mnogim drugim tokenima, uključujući ERC20 i čak Bitcoin, što omogućava korisnicima da lako prenose različite vrste imovine preko BSC-a. Takođe, BSC podržava pametne ugovore, što ga čini idealnim za složene finansijske aplikacije i DApps. S obzirom na to da je Binance najveća kripto berza na svetu, tokeni koji koriste BEP20 standard imaju pristup velikoj likvidnosti i širokom spektru parova za trgovanje.

Ekosistem i zajednica
I TRC20 i BEP20 imaju velike zajednice i ekosisteme koji podržavaju razvoj i upotrebu USDT-a. Na obe mreže postoji mnogo decentralizovanih aplikacija i projekata koje koriste USDT. Ovo stvara pozitivan uticaj gde veća upotreba vodi do veće inovacije i razvoja, što dodatno povećava upotrebu ovih mreža i zastupljenost USDT tokena.

Izbor između različitih blockchain-a za korišćenje Tether-a zavisi od specifičnih potreba i preferencija korisnika. Ethereum je dugo bio glavni izbor svih vlasnika Tether-a, ali visoke nadoknade za transakcije su otvorile vrata za druge protokole kao što su Binance Smart Chain i Tron, koji nude brže, jeftinije i konkretnije opcije za korisnike.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *