Tron

Šta je TRON?

TRON je decentralizovani sistem sa otvorenim kodom zasnovan na blokčejnu.

Kriptovaluta ovog sistema sa oznakom TRX prvobitno je bila zasnovana na ERC-20 Ethereum protokolu, ali je u međuvremenu premeštena na sopstvenu mrežu.

TRON je baziran je na proof of stake principu i uključuje funkcionalnost pametnih ugovora koja je od velike važnosti za njegov rad.

Nastanak TRON-a

Inicijalni kreator ovog projekta je kineski biznismen Džastin San, a od 2017. TRON fondacija je preuzela brigu o sistemu. U međuvremenu je TRON prošao kroz proces potpune decentralizacije i struktura je postala DAO kojim u potpunosti upravlja zajednica.

Prvobitna ideja iza TRON-a bilo je isključivanje posrednika u svetu medija i obezbeđivanje punih vlasničkih prava i većih naknada kreatorima digitalnog sadržaja uz slogan “Decentralize the Web”.

TRON cena

TRON ima za cilj da zameni usluge kao što je YouTube tako što će postati decentralizovana infrastruktura u kojoj korisnici mogu direktno da se povežu sa kreatorima i direktno im plaćaju za sadržaj koji žele da konzumiraju.

Zato mnogi veruju da vrednost TRX-a može da raste jer ekonomija koja uključuje kreatore sadržaja tek treba da dobije na popularnosti i počne da se koristi.

Pored toga, TRON mreža može da podrži 2.000 transakcija u sekundi.

Maksimalna vrednost koju je TRX dostigao bila je oko 0,23 dolara, dok je njegov trenutni market cap oko 5.6 milijardi dolara. Najmanja jedinica TRX-a se naziva sun po osnivaču.

TRX cena danas je

Da li vas zanimaju novosti iz crypto industrije?

Prijavite se na Newsletter u kom imate šansu za ostvarenje popusta i posetite naš blog za više informacija.

Za čuvanje, kupovinu, slanje i prodaju Bitcoin-a koristite ECD Wallet.