Blog

Kripto petak #178: Tramp prikupio 3 miliona u kriptovalutama, Craig Wright priznao da nije Satoshi Nakamoto, Biden razmatra povlačenje, DePIN menja auto industriju

19.07.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Kripto petak

U novom  izdanju Kripto petka izdvajamo najnovije vesti iz kripto industrije koje su uticale na tržište. Od značajnih političkih dešavanja koja utiču na tržište kriptovaluta, preko pravnih drama koje dovode do bitnih priznanja, do tehnoloških inovacija koje mogu promeniti svakodnevni život.

Trampova kampanja prikupila 3 miliona dolara u kriptovalutama

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp prikupio je 3 miliona dolara u kriptovalutama za svoju predsedničku kampanju, privlačeći donacije od značajnih ličnosti iz industrije kao što su braća Winklevoss i Jesse Powell iz Krakena. Ovo prikupljanje sredstava odražava Trampovu pozitivnu orijentaciju prema kripto industriji i nameru da promoviše regulative koje bi privukle veću podršku iz ove sfere. Donacije u kriptovalutama, iako brojčano male, imale su značajan medijski uticaj i pomogle su u jačanju njegovog imidža kao kandidata naklonjenog tehnološkom napretku.

Craig Wright se odriče tvrdnje da je Satoshi Nakamoto

Craig Wright, kontroverzna figura u svetu kriptovaluta, javno je priznao da nije Satoshi Nakamoto nakon presude Visokog suda u Engleskoj. Wright je dugi niz godina tvrdio da je on tvorac Bitcoina, što je izazivalo brojne pravne okršaje. Ovo priznanje moglo bi staviti tačku na jedno od najdužih i najzapetljajih poglavlja u istoriji kriptovaluta, rešavajući pravnu neizvesnost koja je okruživala njegovu ličnost i tvrdnje.

Biden možda odustane od izbora za predsednika zbog dijagnoze Covid-19

Predsednik Joe Biden izjavio je da bi mogao razmotriti povlačenje iz predsedničke trke ako mu zdravstveno stanje to nalaže, nakon što je dijagnostikovan sa Covid-19. Ove izjave su značajno uticale na tržište, gde su šanse za njegovo povlačenje skočile. Ova situacija dodaje neizvesnost u već napetu političku atmosferu u SAD-u.

DePIN je novi hit narativ u kriptu

U eri električnih i autonomnih vozila, tehnološki startap DIMO predlaže koncept DePIN mreža, koji bi mogao revitalizovati iskustvo vlasništva automobila koristeći blockchain tehnologiju. Ova inovacija bi omogućila vlasnicima automobila da ostvare prihode prodajom podataka iz svojih vozila, dok istovremeno uživaju u personalizovanijem iskustvu vožnje.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor