Blog

ECD intervju – Balaclava Crypto

22.09.2022. / Autor: ECD / Kategorija: ECD

Razgovarali smo sa Balaclavom – kripto analitičarem, edukatorom i osnivačem Cryfosolutions.

Prenosimo vam njegovo viđenje aktuelnih tema, šta ga je inspirisalo da uđe u svet kriptovaluta i kako vidi kripto industriju u narednih par godina.

Šta te je ispirisalo da uđeš u svet kriptovaluta?

Inspiracija za ulazak u kripto svet mi je bio naravno novac, generalno sam pristupio samom kriptu dosta ozbiljno, jer sam u januaru 2017. počeo da se zanimam i učim, a uložio prvi novac tek nakon nešto manje od dve godine kada sam mislio da sam spreman.

Šta je ključ dobre investitorske analize?

Postoji dosta faktora koji utiču na uspešnost analize tako da ne bih mogao reći da je jedna stvar ključna, ali ono na šta bih skrenuo pažnju je da bi imali edge na marketu potrebno je out of the box razmišljanje što cesto ukljucuje i contrarian trading (trading protiv većine). Jako bitan deo je i kontrola emotivnog aspekta (sa ovakvim stvarima i neko ko je duže u space-u može da ima ozbiljnih problema)

Koje je tvoje viđenje ETH 2.0?

Eth 2.0 je trenutno dosta diskutabilna tema pošto su mišljenja podeljena. Dobra promena s obzirom da će mreža napokon moći da se koristi bez ogromnih fee-jeva sa znatno većom brzinom što otvara velika vrata ka široj upotrebi. Ono što trenutno vidim kao problem će biti kontrolisanje nodova i problem centralizovanosti

Kako ti vidiš kripto zimu?

Bear market je nesto što mi je okej skroz jer je dobra prilika za ulazak na market i kupovinu altova. Vidim svakakve predikcije 3k BTC, 8k BTC… dok na marketu vlada ogroman strah, počeo sam da kupujem stepenasto ka dole i imam još down targeta. Ali šta ako odemo jos 50% dole? Nemam emocije prema tome jer očekujem da ćemo ici dosta iznad ovih nivoa i kupiću i te nivoe.

Kako vidiš kripto industriju u narednih par godina?

Verovatno sve širu i širu upotrebu u real life-u zbog teorije koju imam o decentralizciji. Lično mislim da je sam decentralizovani ekosistem velika zamka i lepo upakovana priča za nesto veće.

 

Zapratite naš Instagram profil @ecd_rs za nove intervjue i drugi aktuelan sadržaj u vezi sa kriptovalutama.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *