Blog

ECD Intervju – Zlatan Osmanagić

31.10.2022. / Autor: ECD / Kategorija: ECD

Kako će se promeniti internet kakav danas znamo? Koje ključne promene na tržištu kriptovaluta nam predstoje?

Na ova i mnoga druga pitanja danas smo pokušali da odgovorimo u razgovoru sa Zlatanom Osmanagićem, reduzetnikom, edukatorom i konsultantom u oblasti Web3 i blokčejn tehnologije.

Na koji način blokčejn tehnologija menja našu realnost danas?

Za blockchain tehnologiju kažu da je jedan od većih izuma koji je čovek napravio i zaista mislim da je tako. Mogućnost da bez posrednika razmenjiujemo digitalnu imovinu i novac je revolucionarna stvar. Blockchain nam je dao slobodu i izbor, na koji način ćemo upravljati našim novcem i kako ćemo ulagati, što nismo imali do pojave BTC.

Koliko i po čemu će se razlikovati internet kakav danas znamo u narednih 10 godina?

Protiv tehnologije se nikada ne treba kladiti. Internet kakvog smo ga poznavali pre 25 pa pre 15 godina, sada je nešto sasvim drugo. Smatram da samo možemo da nagadjamo šta će se desiti za 10 godina, ali ja bih lično voleo da vidim internet gde smo mi potpuni vlasnici podataka i da možemo učestvovati u deljenju profita. Takodje kombinacija ostalih tehnologija poput AI će dodatno doprineti svemu.

Kako se edukuješ na temu kriptovaluta?

Edukacija je sastavni deo mog života. Svakodnevno se edukujem preko različitih plaćenih i besplatnih izvora. Ali ono što je najbitnije je da se sve što je naučeno primeni. Tada potvrdjujemo svoje znanje, a posle i prenosimo. Drago mi je takodje da kroz svoje programe mogu drugim ljudima da pomognem da bolje razumeju i primene ovu fenomenalnu tehnologiju.

Koji su prvi koraci pokretanja Web3 projekta ili nalaženja posla u Web3 industriji?

Neki od prvih koraka je definitivno edukacija. Kada se savladaju osnove i nauči kako zaista funkcioniše blockchain, koje su njegove vrednosti onda dalje možemo mnogo lakše sve ostalo razumeti. Povezivanje sa ljudima, razgovor, uključivanje u projekat, volontiranje su neki od predloga za start.

Koje ključne promene vidiš na tržištu kriptovaluta u narednih nekoliko godina?

Ključna promena koju vidim u narednom periodu je svakako donošenje i primena zakonskih regulativa. To je neminovno za masovnu primenu. Trenutna situacija je sjajna zbog nekih drugih stvari, ali mislim da će ključ biti u tome da države sprovedu korake ka ozakonjenju, a takodje ulazak velikih korporacija i stvaranje aplikacija koje su vise user friendly.

 

Zapratite naš Instagram profil @ecd_rs za nove intervjue i drugi aktuelan sadržaj u vezi sa kriptovalutama.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *