Blog

Kripto petak #128: Idealan kripto portfolio, Tether povećao rezerve, Ethereum napunio 8 godina, Gamestop obustavlja kripto projekte

04.08.2023. / Autor: Ranko Trifković / Kategorija: Kripto petak

U novom izdanju Kripto petka saznajte koja je kupna vrednost rezerbi kompanije Tether, kako izgleda idealan investitorski profil, kako je protekao osmi rođendan Ethereum blokčejna i zašto Gamestop obustavlja kripto inicijative.

Majk Novograc otkrio “idealan” portfolio za investitore

Majk Novograc (Mike Novogratz), osnivač kompanije Galaxy Digital, otkrio je u razgovoru za Bloomberg šta je, po njegovom mišljenju, idealan portfolio za mladog investitora koji se ne plaši rizika, a želi da igra na duge staze.

Zanimljivo je to što ovaj portfolio ima samo dve kriptovalute, Bitkoin (BTC) i Eter (ETH). Majk predlaže da se kupuje srebro i zlato, te deonice kineskog giganta Alibaba. Njegova idealna pozicija je početna investicija od 100.000 dolara. Za one koji se pribojavaju rizika, gospodin Novograc predlaže da 30% bude uloženo u njegov idealni portfolio, a ostalih 70% u hartije od vrednosti i indeksirane fondove.

Ceo intervju prenosi Bloomberg…

Tether povećao rezerve za 850 miliona, ukupna vrednost rezevi sada je 3.3 milijarde dolara

Stablecoin kripto novčići kreirani su sa namerom da vrednost uvek bude vezana za dolar, ali gubitak poverenja u kompanije koje se bave ovom vrstom kriptovaluta usledio je posle katastrofalnih događaja koji su poremetili čitavo tržište. Tether, firma iza valute USDT posebno je bila pod sumnjom i čestim proverama, upravo zato što je posredi jedna od važnijih stabilnih valuta.

U tom smislu,Tether je objavio rezultate najnovije provere koju je izvela računovodstvena kuća BDO, ističući da su povećali višak rezervi za 850 miliona dolara, tako da sada imaju ukupno 3.3 milijarde dolara u rezervi. 

Detaljnije sa kompanijskog Tvitera…

OpenChat dobija karakteristiku koja bi mogla da ga pretvori u novi Discord

Blokčejn čet platforma OpenChat, aplikacija je koja koristi standardni internetski ICP protokol. Trenutno je omiljena u kripto svetu, okupljajući zajednice poput LootMoneyArmy, Magnetic i DFinityVN. No, korisnici su prigovarali da aplikaciji nedostaje hijerarhijski sistem organizovanja diskusija kao što to imaju Discord ili Slack.

Premda je namera razvojnog tima bila da razviju nešto dinamičniji direktni čet sistem poput WhatsApp-a ili Signal-a, rado su pivotirali da pruže zajednici mesto na kome mogu da se okupljaju i imaju razgranate diskusije, što znači da će možda miljenik blokčejn zajednice, OpenChat, postati novi Discord.

Sa bloga razvojnog tima…

Srećan osmi rođendan mreži Ethereum

30 jula 2015. godine bivši direktor za odnose sa klijentima firme Ethereum Foundation, Stefan Tual objavio je na blogu organizacije da je mreža puštena u rad. “Vizija ‘globalnog računara’ imunog na cenzuru, na kome će korisnici moći da plate isključivo ono šta koriste i ništa preko toga, sada je stvarnost”, napisao je Stefan.

Osam godina kasnije, Ether je druga najznačajnija kripto valuta na svetu, sa preko 1900 aktivnih developera. Ethereum može da se pohvali sa 400 milijardi dolara vrednosti, 3.6 milijardi profita godišnje i 17.8 miliona blokova. Nije loše za osmogodišnjaka…

Dirljivu čestitku uputio je direktor firme Binance, Čangpeng Žao…

GameStop obustavlja podršku za kripto novčanike

GameStop je nekad bio moćan lanac prodavnica gde ste mogli da kupite računarske igre u fizičkom formatu, pre pojave digitalnih distributera. Jedno kratko vreme oko njih se digla prašina jer se grupa anarhista suprotstavila velikim korporacijama koje su želele da zarade na propasti GameStop-a.

U međuvremenu su se oporavili, lansirali NFT prodavnicu, te digitalni novčanik. No, kako kripto tržište nikad ne miruje, nastala je pravna nesigurnost kad je američka država počela da progoni određene kompanije, te da trapavo donosi regulativu u ovaj sektor. Zbog te pravne nesigurnosti, GameStop je odlučio da obustavi kripto novčanike.

Detaljniju analizu prenosi CoinTelegraph…

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *