Blog

Kripto petak #155: Solana Chapter 2 telefon, MetaMask i Robinhood partnerstvo, Donald Tramp protiv CBDC

09.02.2024. / Autor: Marko Bogdanović / Kategorija: Kripto petak

U ovom izdanju Kripto petka prenosimo vesti u vezi sa novim Solana telefonom i partnerstvom popularnog MetaMask novčanika sa Robinhood platformom. Tu je i priča o nastavku borbe Donalda Trampa protiv CBDC i AI, kao i o konceptu zarade putem mobilnih telefona.

Solana lansira Chapter 2 telefon i beleži rekordnu potražnju, dok mreža doživljava prekide

Solana Mobile je nedavno predstavila svoj najnoviji web3 telefon, Chapter 2, koji je doživeo neverovatan uspeh sa preko 25.000 narudžbina u prvih 24 sata od objave. Ovaj telefon, naslednik modela Saga, nudi poboljšane web3 funkcionalnosti po pristupačnijoj ceni od $450, što je privuklo ogromnu pažnju kripto zajednice. Raj Gokal, suosnivač Solana Labs, izjavio je za TechCrunch da je Chapter 2 dostigao svoj sedmodnevni cilj prodaje već u prvom danu.

Sa druge strane, uprkos uspehu Chapter 2 telefona, Solana mreža se suočava sa tehničkim izazovima. Na mreži se opet dešavaju kratkotrajni prekidi, što baca senku na inače impresivan napredak ove kriptovalute. Ovi prekidi mreže mogu uticati na poverenje korisnika i projekata, postavljajući pitanje o dugoročnoj održivosti i stabilnosti Solana blockchain infrastrukture. Solana programeri su svesni ovoga i ističu kako aktivno rade na poboljšanjima i da mreža mora da reši ove tehničke probleme kako bi osigurala svoje mesto u budućnosti web3 tehnologija.

MetaMask u partnerstvu sa Robinhood aplikacijom za još lakši pristup kriptovalutama

Za dugogodišnje korisnike blokčejn tehnologija, pristup kriptovalutama na predstavlja problem. No, lakoća upotrebe aplikacija koje omogućavaju pristup tržištima veoma je važna, a često i bolna tačka koja sprečava šire usvajanje kriptovaluta među “običnim” građanima.

U tom smislu i MetaMask i Robinhood su aplikacije koje imaju isti cilj, a zbog lakoće upotrebe su veoma popularne, te ne čudi da su sklopile partnerstvo. Korisnici Robinhood platforme sada će moći bezbedno i lako da iz novčanika MetaMask dobiju pristup kriptovalutama.

Detaljnije prenosi portal CryptoNews…

Donald Tramp nastavlja borbu protiv CBDC

Bivši predsednik i predsednički kandidat Donald Tramp dao je intervju za Fox Business, odgovarajući na pitanja novinarke Marije Baritromo. Ponovio je svoj stav u pogledu CBDC valuta, nazivajući ih “veoma opasnim”.

Osim što je ponovio da nikad neće dopustiti izdavanje američkog CBDC-a, osvrnuo se i na veštačku inteligenciju nazivajući je opasnim zlom. Kao primer je naveo da je neko napravio njegovu AI kopiju koja je promovisala proizvod iza koga pravi Tramp nikad ne bi stao.

Ceo intervju možete da pogledate ovde…

Mobilni telefoni kao alat za zaradu

U svetu gde digitalna ekonomija i tehnologije neprestano napreduju, koncept zarade koristeći samo mobilni telefon postaje sve realniji. Sa razvojem ekonomije stvari (Economy of Things), mobilni telefoni nisu samo sredstvo komunikacije već postaju ključni alati u generisanju prihoda.

Platforme zasnovane na blockchain tehnologiji omogućavaju korisnicima da učestvuju u decentralizovanim finansijama (DeFi), trguju kriptovalutama, i upravljaju digitalnim identitetima i sredstvima direktno sa svojih uređaja. Ovo otvara vrata za pasivnu zaradu širokom spektru korisnika.

Saznajte više na ovom linku…

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *