Blog

Kripto petak #158: Bitcoin na putu ka $100.000, ETF kao katalizator rasta, domaći investitori prepoznaju potencijal

01.03.2024. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: ECD

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je veliku pažnju u Web3 svetu, a Aleksandar je podelio svoje viđenje kako bi ovo trgovanje moglo da transformiše poznati kripto ekosistem i da li je bear market zaista iza nas. Osim toga, otkrio je i buduće poslovne planove ECD.rs menjačnice, nudeći uvid u to šta korisnici mogu očekivati u narednom periodu.

Više na linku

Zašto je Bitcoin skočio preko 60.000$?

Potražnja za Bitcoinom je u porastu, naročito u svetlu nedavno pokrenutih Bitcoin ETF fondova u SAD, koji kupuju dvostruko više Bitcoina nego što se izrudari na nedeljnom nivou. Ova dinamika, zajedno sa povoljnim kretanjima na američkoj berzi, stvara idealne uslove za dalji rast vrednosti ove dominantne kriptovalute. Predstojeći Bitcoin halving, koji će prepoloviti količinu novog Bitcoina dostupnog na tržištu, samo će dodatno doprineti očekivanom rastu cene, ukoliko potražnja ostane konstantna.

Domaći investitori takođe prepoznaju potencijal Bitcoina, sve više koristeći kriptovalute u svojim investicionim strategijama. Sa tržišnom vrednošću od oko 1.1 bilion dolara, Bitcoin se sada nalazi među deset najvrednijih imovina na svetu, odmah iza Facebooka i srebra, dodaje Mirković.

Više na linku

Državna Duma Ruske Federacije odobrila digitalnu rublju kao sredstvo plaćanja u međunarodnim ugovorima

Državna Duma, zakonodavno telo Ruske Federacije, odobrila je zakon kojim se odobrava ruskim firmama da koriste digitalnu rublju kao sredstvo plaćanja u međunarodnim ugovorima. Zakon je donet po ubrzanom postupku, a prema digitalnoj rublji se odnosi kao prema digitalnom finansijskom sredstvu, zajedno sa digitalizovanim robama i hartijama od vrednosti. 

Ostalo je još da se unesu amandmani koje su poslanici imali, a koji se tiču ispravnih procedura za sticanje digitalne svojine kao i definicije opunomoćenih tržišta. Takođe se odobravaju nova ovlaštenja centralnoj banci Rusije, u smislu regulisanja tržišta digitalne svojine. Zakon čeka Putinov potpis.

Detaljnije sa zvaničnog obaveštenja Dume…

Donald Tramp se predomislio u vezi sa kriptovalutama

Bivši predsednik, aktuelni kandidat za predsednika, Donald Tramp, poznat je po žestokom stavu u vezi sa kriptovalutama. Posebno je ogorčen na CBDC koje vidi kao udarac na privatnost i finansijsku nezavisnost građana. 

No, u poslednjem razgovoru za televizijsku mrežu Fox News, Tramp je pričao i o kriptovalutama pri čemu je pokazao daleko pomirljiviji ton nego ranije. Priznao je da Bitkoin privlači pažnju, ima svoj život koji opravdava njegovo postojanje, kao i poverenje investitora. Premda mu je i dalje draži dolar, ovo je radikalni otklon od prethodne tvrdnje da je Bitkoin prevara.

Detaljnije sa ove objave na mreži X… 

Uniswap objavio ekstenziju za pretraživač da bi olakšao transakcije

Uniswap je jedna od popularnijih decentralizovanih platformi za razmenu kripovaluta. Milioni ga koriste, pa je bio pravi trenutak da se korisnicima olakša. Ekstenzija za pretraživač povezuje korisnike direktno sa platformom tako da su sve operacije i transakcije ne samo olakšane već i neprestano dostupne.

Osim uobičajenih funkcionalnosti, ekstenzija ima i mogućnost automatske kupovine ili prodaje po unapred zadatim parametrima, kao i proširenu analitiku korisnu za korisnike koji se aktivno bave trgovinom.

Detaljnije sa zvanične objave na mreži X…

Komičar Trevor Noa izjavio da žali što nije počeo da investira u Bitkoin ranije

Trevor Noa je popularni komičar poreklom iz Južne Afrike, najpoznatiji po ulozi voditelja u popularnoj emisiji The Daily Show. Tokom konferencije Web Summit Qatar 2024 održanom u Dohi, izjavio je da žali što se nije pridružio talasu investitora dok Bitkoin “nije praktično vredeo ništa”.

Zašto su baš pitali njega? Zato što je komičar često u svojim emisijama komentarisao kripto industriju, kripto entuzijaste, obraćajući pažnju na događaje iz kripto sfere, ali i stoga što su postojale glasine da se sa mesta voditelja povukao da bi se posvetio kripto investicijama!

Ceo video izveštaj sa Web Summit Qatar 2024 možete videti ovde…

Suđenje Do Kvonu počinje uprkos komplikacijama oko izručenja

Do Kvon se i dalje nalazi u Crnoj Gori. Čeka se konačna odluka o izručenju. Naime, na njega “polažu pravo” i Sjedinjene Države i Južna Koreja, pa je na odluci Ministra pravde Crne Gore da odluči u koju zemlju će biti izručen.

Kako prenosi Rojters, Kvonov advokat Dejvid Paton, nije tražio odlaganje postupka koji je zakazan pred saveznim sudom na Menhetnu. Premda je Kvon odlučio da bi više voleo izručenje u Južnu Koreju, uprkos ili možda baš zbog brojnih postupaka pred američkim sudovima, podgorički sud je procenio da je svrsishodnije izručenje u Sjedinjene Države. 

Detaljnije o suđenjima i stanju postupka protiv Kvona na portalu CryptoNews…

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *