Blog

Kripto petak #176: Skok aktivnih BTC adresa, odloženo ETH ETF lansiranje, NFT sektor u novom padu, USDT na Filipinima

05.07.2024. / Autor: ECD / Kategorija: Kripto petak

Iza nas je veoma dinamičnih 7 dana tokom kojih je BTC pao za više od 11%.  Evo vesti koje su obeležile proteklu nedelju u svetu kripta.

Novi skok on-chain aktivnosti Bitcoin-a

Cena je u padu, ali BTC zajednica ne miruje. Broj jedinstvenih adresa uključenih u najmanje jednu transakciju iznosio je 902.000 prvog jula. Ovo je označilo porast od 34% u odnosu na 674.000 zabeleženih na dnevno aktivnim adresama na Bitcoin mreži 30. juna. Takođe, BTC kitovi su akumulirali preko 55.000 BTC-a (u vrednosti od 3 milijarde dolara) u poslednjih 30 dana.

Pored toga, broj novih adresa kreiranih za trgovanje BTC-om skočio je za čak 42%, dostigavši 434.000 30. 6.

Izvor – BeInCrypto

Filipini prihvataju USDT za uplate socijalnog osiguranja

Tether je pokrenuo novu opciju plaćanja za građane Filipina, omogućavajući im da koriste USDT za svoje doprinose Sistemu socijalnog osiguranja (SSS), programu koji podržava zaposlene, pružajući finansijsku pomoć u teškim periodima.

Kako bi olakšao ovaj vid plaćanja, Tether se udružio sa firmom za kupovinu i infrastrukturu Web3 Uquid u cilju realizacije transakcija na The Open Network blokčejnu (TON).

Izvor – AIBC

Znatan pad NFT tržišta

NFT zajednica je već neko vreme daleko od rekordnih iznosa o kojima ste mogli da čitate na našem blogu, a proteklog meseca je tržište doživelo novi pad. U odnosu na maj, prodaje NFT-ova su u junu pale za čak 46.31%.

Uprkos tome, kolekcije kao što su Pudgy Penguins doživele su skokove u prodaji. Procene analitičara su da sektor može dalje da raste i razvija se, ali da je potreban veći fokus na korisnost i inovacije, a ne na hype.

Izvor – Bitcoin.com

Odloženo lansiranje Ethereum ETF-ova

Imali ste priliku da na našem blogu čitate o odobrenju ETH ETF-ova, ali, za razliku od BTC-a, proći će još vremena pre nego što institucionalni investitori u SAD budu mogli da na ovaj način ulažu u Ethereum.

Prvobitno je lansiranje najavljeno za drugi jul, a nove procene analitičara su da će novi spot ETF-ovi postati dostupni osmog. Uprkos tome, optimizam u vezi sa ovim opada – Ethereum je zabeležio najveći odliv od avgusta 2022, u ukupnom iznosu od 61 miliona dolara, dok je cena ETH-a pala za više od 16% u poslednjih sedam dana.

Izvor – BeInCrypto

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor