Blog

Šta je Blokčejn tehnologija i koja je njena budućnost?

05.07.2022. / Autor: Aleksandar Matanović / Kategorija: Blockchain

Tehnologija koja se krije iza inovativnih mogućnosti kriptovaluta je upravo ono što u velikom broju slučajeva oduševljava sve ljubitelje kriptovaluta. Jednostavnost primene blokčejn tehnologije podjednako je zapanjujuća kao i njene mogućnosti primene.

 

 

Kako bi bolje razumeli kriptovalute, predznanje o blokčejn tehnologiji pruža nam shvatanje same srži kripta i shvatanja osnovne razlike između Bitcoin-a, Ethereum-a ili Tether-a i običnog novca.

Blokčejn tehnologija sama po sebi nije nova stvar ali inovativne mogućnosti njene primene zahtevaju konstantna unapređenja i specifična usavršavanja kako bi lanci podataka bili optimizovani za posebne namene. 

U prethodnim blogovima već smo obradili samu osnovu i ideju oko blokčejna koju smo objasnili najprostijim primerima.

Zašli smo i u mogućnosti primene blokčejn tehnologije ali uzeli smo u obzir i da li je čovečanstvo u trenutnom obliku uopšte spremno za ovakav odskok ka istini, neosporivosti i transparentnosti kakav nam blokčejn nudi.

Masovno rasprostranjen i funkcionalan blokčejn može biti osnova za revolucionarne stvari poput nove vrste interneta, takozvane treće verzije (Web3)

U ovom blogu spremili smo za vas interesantan “Uvod u blokčejn” tehnologiju sa entuzijastičnim pogledom našeg CEO-a Aleksandra Matanovića na samu blokčejn tehnologiju ali i njenu budućnost.

U vodiču se nalaze odgovori na pitanja – Šta je to Blokčejn? Koji su njegovi osnovni principi? Kako investirati u Blokčejn i šta budućnost donosi u tom kontekstu?

PREUZMI „UVOD U BLOKČEJN“

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *