Cardano

Šta je Cardano?

Cardano je decentralizovana Proof-of-Stake blokčejn mreža na kojoj je Cardano (ADA) osnovna kriptovaluta.

Cardano (ADA) se koristi za plaćanje troškova transakcije, održavanje kvaliteta mreže i nagrađivanje na Cardano blokčejnu.

Ova mreža omogućava realizaciju velikih transfera vrednosti na siguran, brz i skalabilan način po niskim troškovima transakcije.

Cardano je jedan od prvih blokčejna izgrađenih korišćenjem programskog jezika Haskell koji pruža veliku bezbednost.

Projekat Cardano nudi rešenja zasnovana na preciznosti i matematičkoj tačnosti koja je zagarantovana studioznim i detaljnim istraživanjem i potkrepljena najvećim akademskim umovima današnjice.

Nastanak Cardana

Kreator Cardana je jedan od suosnivača Ethereum-a, Čarls Hoskinson.
Čarls je bio direktor Ethereum fondacije jer je imao najviše iskustva u preduzetništvu ali 2014. godine usled neslaganja sa ostatkom Ethereum tima, napušta fondaciju i započinje pragmatičan rad na projektu Cardano.

Inicijalna prodaja Cardano tokena uspešno je završena 2016. godine, prikupljeno je 62 miliona dolara, a programeri su pod kontrolom IOHK fondacije počeli da razvijaju Cardano blokčejn 2017. godine.
Cardano je sa takvom akademskom pozadinom idejno namenjen izgradnji kriptovaluta i blokčejna za korporacije, vladine subjekte i akademske institucije.

Cardano (ADA) cena

Kupovina i prodaja Cardano (ADA) dostupna je na ECD Wallet-u i ECD kripto menjačnici.

Cena ADA tokena zavisi od trenutne tražnje za coin-om, a takođe je uslovljena i ograničenom ponudom tokena na tržištu jer mnogi kripto entuzijasti i investicioni fondovi kupuju Cardano kao dugoročnu investiciju i povlače ga sa berze na privatne adrese.

Cardano je veoma popularna kriptovaluta i smatra se jednim od glavnih konkurenata Ethereum mreže. Konstantna poboljšanja ove mreže i inovacije na kojima rade programeri takođe imaju uticaj na kvalitet, a samim tim i na cenu coin-a.

Informacije da veliki investicioni fondovi uveliko prodaju svoje Bitkoin zalihe menjajući ih za ADA token svedoče o perspektivnom pogledu na ovaj projekat koji, pored otklanjanja naizgled jednostavnih tehničkih prepreka, donosi i ključna rešenja za svet finansija i biznisa u kom su male cene transakcija, brzina i sigurnost od najvećeg značaja.

Cena Cardano (ADA) danas je

 

Za čuvanje, kupovinu, slanje i prodaju Cardana koristite ECD Wallet.

Da li vas zanimaju novosti iz crypto industrije?

Prijavite se na Newsletter u kom imate šansu za ostvarenje popusta i posetite naš blog za više informacija.