Blog

12 reči za 12 godina ECD-a

19.03.2024. / Autor: Aleksandar Matanović / Kategorija: ECD

Nedavno smo proslavili 12. godina od prve transakcije na ECD platformi!

Imamo privilegiju da svedočimo i učestvujemo u oblikovanju kripto scene u Srbiji, zemlji koja je pokazala izuzetnu adaptibilnost i inovativnost u digitalnoj eri. Kroz vekove, reči su pokretale revolucije, gradile i rušile imperije, inspirisale generacije. U svetu kriptovaluta, reči su više od pukih sredstava komunikacije – one su najznačajniji ključevi.

Zato se ovom prilikom ne osvrćemo na proteklih 12 godina, već i na ključne pojmove i „sigurnosne reči“ koje su definisale našu misiju, izazove s kojima smo se suočavali, i uspehe koje smo postigli.

Kroz 12 reči, delimo sa vama priču o strasti, otpornosti i zajedničkom uspehu koji nas vodi ka budućnosti.

12 reči za 12 godina

Sloboda

Decentralizacija

Transparentnost

Poštenje

Integritet

Istina

Poverenje

Kreativnost

Inovacija

Strpljenje

Optimizam

Budućnost

Verujemo da svaki čovek treba da ima slobodu da svojim novcem raspolaže kako smatra da treba, ali i slobodu da izabere koji će novac koristiti, kome će ga slati, kada i koliko.

Zbog toga je važno da je finansijska infrastruktura decentralizovana, nezavisna od bilo koje institucije ili pojedinca, izgrađena na protokolu čija su pravila transparentna i poštena, jednaka za svakoga, bez privilegovanih i bez diskrimisanih.

Blockchain obezbeđuje integritet podataka u njega upisanih i uči sve nas koliko je ta osobina bitna. Upravo taj integritet podataka nam omogućuje da utvrdimo istinu i da se oko nje složimo, čak i sa ljudima koje ne poznajemo. Ne moramo poznavati nikoga i ne moramo da verujemo nikome, ali možemo imati potpuno poverenje u to da će svaka transakcija završiti tačno tamo gde je poslata.

Deo smo industrije u kojoj kreativnost može da se ispolji u potpunosti. Inovacije koje su njoj dešavaju grade temelj za efikasniji, bolji i kvalitetniji finansijski sistem.

Na putu su mnoge prepreke i potrebno je imati puno strpljenja da bi se istrajalo. Ipak, mislimo da smo deo nečeg posebnog i sa puno optimizma gledamo u budućnost.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *