Blog

Ideje za novogodišnji kripto poklon

27.12.2022. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: Zanimljivosti

Bliži nam se jedan od najlepših perioda u godini. Praznična atmosfera nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a novogodišnja noć praćena iskrenim, toplim željama i uvek dobrim provodom sa najbližim društvom simbolično je vreme za darivanje.

Trenutnu 2022. godinu većina ljubitelja i vlasnika kriptovaluta verovatno neće pamtiti u najboljem svetlu, ali, ono što je još bitnije, 2023. godina smatra se mnogo perspektivnijom i stoga, ako niste sigurni kako da iznenadite nekoga čiji su hobi ili profesija kriptovalute, malo je boljih savetnika od ECD menjačnice koja više od 10 godina okuplja veliki broj ljudi i širi kripto zajednicu u Srbiji.

Najbolji novogodišnji pokloni za ljubitelje kriptovaluta u 2023:

  • Hardverski novčanik
  • Bitcoin kao poklon
  • Kripto ukras za jelku
  • ECD Referral kod 

Hardverski novčanik

Verovatno najprikladniji poklon svakome ko je zainteresovan za kriptovalute je hardverski novčanik. I u situacijama kad ga neko već poseduje, nikad nije na odmet, čak je i preporučljivo imati ih više.

Tokom 2022. godine desio se veliki broj hakova i bankrota u kripto industriji koji su uzrokovali i gubitak sredstava korisnika. Kako bi se zaštitili, korisnici su se okrenuli čuvanju kriptovaluta van berzi, na mobilnim ili hardverskim novčanicima.

Nivo zaštite koji nudi hardverski novčanik je postao neophodan svakome u kriptu.

Postoje različiti novčanici, različitih proizvođača, boja, funkcionalnosti i modela.

Izvor: cada.news

 

Neki od najpopularnijih su Ledgeri Trezor.

ECD kao ovlašćeni uvoznik Ledger novčanika na svom Shop-u nudi najpopularnije modele Ledger Nano S Plus i Ledger Nano X.

Ledger Nano S je kultni model Ledger novčanika, dok je Ledger Nano X unapređena verzija legendarnog Ledger Nano S kripto novčanika. Renomirana kompanija Ledger garantuje maksimalnu bezbednost vaših kriptovaluta, a napredna tehnologija koja se koristi za izradu ovog novčanika pruža lako upravljanje i mogućnost povezivanja sa Ledger Live aplikacijom koja dodatno olakšava korišćenje funkcije razmene, slanja ili stejkovanja.

Izvor: techcrunch.com

Nano X poseduje integrisanu Bluetooth konekciju koja omogućava povezivanje sa mobilnim telefonom i pruža još praktičnije korišćenje.

Novčanik je osiguran sigurnosnim rečima koje otključavaju pristup ka više od 5.500 kriptovaluta koje podržava.

Hardverski kripto novčanik možete poručiti na ECD Shopu.

Poklon Bitcoin

Novac je možda najmanje kreativan, ali i poklon kome se svako obraduje. Situacija i nije baš slična kod simpatizera kriptovaluta, jer kroz edukaciju o prednostima kripta, jako su česta poređenja sa nedostacima trenutnog finansijskog sistema i novca kao njegovog pokretača.

Pored toga što je vid dugoročne štednje, Bitcoin kao poklon može biti vrlo interesantan jer ga možete poslati bukvalno bilo kome, bilo gde, bilo kada i praktično u bilo kom iznosu. Dovoljno je samo da primalac ima Bitcoin adresu na koju ćete poslati BTC.

Bitcoin kao novogodišnji poklon može biti i vrlo isplativ, što pokazuju retrospektive cena. Sigurno ste čuli priču za najskuplje pice na svetu koje su plaćene upravo Bitcoin-om. 10.000 BTC za dve velike pice bio je povod da sada imamo praznik Bitcoin Pizza dan. Možda baš vaš poklon Bitcoin jednog dana preraste u neverovatnu priču.

Izvor: jbs.cam

Takođe, česta je zabluda da morate kupiti 1 ceo Bitcoin. Dovoljno je svega par hiljada dinara kako biste kupili vašu prvu kriptovalutu. Na ovaj način možete i razbiti predrasude i naučiti nekoga kako da barata kriptom ako poželi da BTC koji je dobio na poklon proda. Često je Bitcoin i sjajan poklon koji možete nabaviti u zadnji čas. Ne postoji radno vreme prodavnice, mreža je dostupna 24/7 i u svakom momentu možete realizovati kupovinu kako biste “klasičan” novac pretvorili u “interesantniji” oblik.

Kripto ukras za jelku

Ova opcija je pravi izbor za sve koji vole da budu kreativni. Vrlo je lako naći standardan, okrugao lampion za jelku, ali ono što će se svakom vlasniku kriptovaluta dopasti jeste Bitcoin kao ukras na jelci.

Prefarbajte ili prelepite ukras u narandžastu boju i već možete da prepoznate logo ove prve i najveće kriptovalute. Belom bojom napišite veliko B i vaš Bitcoin koji možete zakačiti na jelku je spreman. Dobra kombinacija sa ovim je i čokoladni BTC koji možete pronaći u poslastičarnicama i zasladiti praznike ljubiteljima kripta.

ECD Referral kod

Bilo da su praznici ili ne, referal kod nudi veliki broj benefita svima koji koriste usluge ECD kripto menjačnice.

Zašto ne spojiti lepo i korisno i na ovaj moderan način ulepšati nekome novu godinu uz 500 dinara koje ECD šalje na Wallet i onome ko daje referral i onome ko ga koristi, nakon verifikacije.

Nakon takvog starta u kripto novogodišnjoj pustolovini, sve dok su vam nalozi aktivni, ostvarujete i prihod od 0.2% od svake transakcije koju korisnici registrovani uz vaš kod naprave bez obzira na iznos.

Ako želite da saznate više o Referral programu i gde možete pronaći vaš unikatan link, detaljnija uputstva se nalaze ovde.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *