Blog

TOP 5 najčitanijih ECD blogova u 2022.

03.01.2023. / Autor: Igor Mirković / Kategorija: ECD

Kako bismo spremno i promišljeno započeli novu 2023. godinu moramo se osvrnuti na prethodnu i prepoznati sve dobre stvari koje su se desile u 2022. godini.

Jedna od konstanti tokom 2022 godine bio je ECD blog kroz koji ste svake nedelje čitali najnovije vesti iz sveta kriptovaluta, upoznavali se sa stanjem na domaćem i globalnom tržištu i otkrivali načine da se upustite u kupovinu ili prodaju digitalne imovine.

Za one malo iskusnije, naš blog je obradio i brojne teme iz trenda poput velike promene na Ethereum mreži u aspektu rudarenja, a najčitaniji tekstovi definitivno su bili oni iz sfere regulative, zakona o kriptovalutama i plaćanja poreza na zaradu od kripta.

Znajući koliko je regulativa važan faktor dobrog poslovanja, neumorno smo obrađivali zakon o digitalnoj imovini i dali sve od sebe da ga približimo svim korisnicima. 2022. godinu smo u tom maniru krunisali i zvaničnom licencom za pružanje usluga povezanim s virtuelnim valutama od strane Narodne banke Srbije.

5. Kako kupiti Bitcoin u Srbiji: Najbolje opcije u 2022.

Na petom mestu najčitanijih ecd blogova našlo se detaljno, ali u isto vreme praktično objašnjenje kako kupiti kriptovalute u Srbiji i koja je od dostupnih opcija najbolja… sa svim svojim prednostima i prostorom za poboljšanje.

4. Rudarenje kriptovaluta – Kakva su iskustva srpskih rudara?

Četvrto mesto blogova koji je vas, naše verne čitaoce, najviše zanimao zauzima istraživački tekst, unikatan u Srbiji, u kome smo intervjuisali par kripto rudara i pitali ih pitanja na koja svi nestrpljivo žele odgovore.

Da li se rudarenje isplati?
Kako se uopšte počinje sa rudarenjem?
Koja grafička kartica je dobra za koju kriptovalutu?
Kakva je povezanost rudarenja i ekologije? Kao i šta raditi sa izrudarenim kriptovalutama? Prodavati ili čuvati?

Naši iskusni rudari sagovornici dali su vrlo kvalitetne odgovore iz prakse, a u žiži javnosti bili su i prilikom velikog transfera Ethereum mreže sa rudarenje na stejkovanje na koju temu su jedva dočekali da podele svoja mišljenja, stavove i planove.

3. ECD Wallet – Najbolji novčanik za kriptovalute

Visoko broznano, treće mesto najčitanijih blogova na našoj platformi zasluženo ide ECD Wallet-u!

Početkom godine ECD Wallet postao je dostupan svim korisnicima ECD menjačnice i ubrzo postao je omiljen i među starim i među novim vlasnicima kriptovaluta kao i poštovan u kripto zajednici kao prvi kripto Wallet u Srbiji. 

Znatiželja korisnika o tome šta je ECD Wallet, koje mogućnosti nudi i kako je obezbeđen podstakla je posete informativnom blogu na temu najboljeg novčanika za kriptovalute u kome smo predstavili proizvod koji je u potpunosti pojednostavio i olakšao kupovinu i prodaju kriptovaluta svim korisnicima.

Više od sto hiljada čitalaca je posetilo ECD blog i u protekloj godini, a najveću pažnju privukle su teme koje se tiču regulative u Srbiji.

2. Kako platiti porez na kriptovalute u Srbiji: detaljan vodič u nekoliko koraka

Veliki broj ljubitelja kriptovaluta pomno je izučavao korake u procesu plaćanja poreza na zaradu ostvarenu prodajom kriptovaluta. Temeljno objašnjenje koje prati niz slika procesa, našim korisnicima je pojasnio gostujući autor teksta Milan Trbojević.

Kroz 8 lakih koraka on je predstavio kako tačno izgleda prijava poreza na kripto, a ujedno i razjasnio brojne nedoumice koje se mogu javiti prilikom prijave, kako zakon utiče na rudare i koje su olakšice, kao i obaveze koje trgovci kriptovaluta mogu da očekuju.

1. Kripto regulativa

Na samom vrhu najčitanijih blogova, prvo i drugo mesto na ECD portalu nalazi se objašnjenje o sprečavanju pranja novca korišćenjem kriptovaluta i pomenuti vodič za plaćanje poreza.

 

Tekstove na brojne druge relevantne teme iz sveta digitalne imovine možete pronaći na našem blogu, a sve predloge za one koje nismo obradili možete nam slati putem ECD.rs društvenih mreža, a predlažemo vam i da pročitate retrospektivu 2022 godine u kojoj Aleksandar Matanović, CEO i suosnivač ECD menjačnice pronalazi optimizam za kripto u 2023. koja je pred nama.

Comment section

0 comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *